Nille legger ned butikken på Aunasenteret i Oppdal fra nyttår. Ifølge personalsjef i Nille, Ivar Borgen, er det ikke et ønske fra Nille å avvikle butikken.

- Leieavtalen vår går ut ved nyttår, og vi har ikke fått anledning til å fornye den. Vi har ikke hatt et ønske om å avvikle i Oppdal.

Dato for avvikling på Aunasenteret er enda ikke bestemt, men Borgen antar at butikken holder åpent ut året.

Vil se på andre løsninger

Butikken har i dag fem ansatte, og disse står nå i fare for å miste jobben i løpet av høsten. Borgen sier at Nille har tjent penger i Oppdal, og at det er ønskelig å fortsatt være til stede i bygda. Nille er i gang med en vurdering om fremtiden, og er interesserte i andre lokaler.

- Vi er interesserte i å se etter andre løsninger, men har per i dag ingen konkrete planer. Men vi er åpen for løsninger, sier personalsjefen.

På nettsiden til Nille står det at kjedens butikklokaler må være mellom 100 og 400 kvadratmeter store, og de må ligge strategisk riktig plassert.

Kan bli med videre

Alle ansatte i butikken på Aunasenteret har fått beskjed, og er håndtert av hovedkontoret.

Borgen sier at så langt det er mulig, dersom de ansatte ønsker, så vil Nille ta med seg de ansatte til andre butikker, om det ikke blir butikk lengre i Oppdal.

Butikksjef Wenche Tørset ønsker ikke å kommentere saken i Opdalingen.

Kjeden har over 360 butikker i Norge og omsetter for 1,7 milliarder kroner.

Rune Fjelldal, senterleder på Aunasenteret, er bortreist og ikke tilgjengelig for kommentar.