Kan åpne ny ekspressheis neste år

Den nye heisen blir en seksseter.   Foto: Doppelmayr

Nyheter

Oppdal skiheiser har søkt Oppdal kommune om å få demontere og rive eksisterende stolheis i Vangslia (Solheisen), og sette opp en ny ekspressheis. Planen er at den skal stå ferdig til skisesongen 2019/2020. Det var Opp som først meldte om planene.

Den nye expressheisen er av typen Doppelmayr D-liner, som har seks seter og en kapasitet på 2600 personer i timen. Lengden på heisen er cirka 1329 meter, over en høydeforskjell på 309 meter.

Dersom Oppdal skiheiser får godkjent søknaden, er det planlagt oppstart av riving av dagens heis i april/mai neste år. Byggestart for den nye heisen blir i mai, og den skal ferdigstilles i 2019.

"Heisen er en topp moderne stolheis av type ekspressheis, som blir levert av verdens største heisleverandør. En slik installasjon vil bli et stort løft for hele Oppdal som turistdestinasjon," skriver Arnulf Erdal i Oppdal skiheiser i søknaden.

Oppdal skiheiser er avhengig av en ferdigbehandling av søknaden senest 1. november, dersom det skal være mulig å gjennomføre prosjektet til vintersesongen neste år.