En aksjon for å skape et mer inkluderende samfunn

  Foto: RAJU79

Nyheter

Varaordfører Ingvill Dalseg har atter en gang blitt oppnevnt som leder for tv-aksjonen i Oppdal.

- Jeg har vært med på noen tv-aksjoner før, men denne ligger nok mitt hjerte ekstra nært. Formålet med aksjonen er å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Dette er en utfordring både på landsbasis og i Oppdal.

Aksjonen heter «Mindre alene sammen» og har fokus på de som ikke har en seng å sove i, ikke har noen å snakke med, rett og slett de som står utenfor.

- Aksjonen er for barn og unge som har utfordringer i sine sosiale miljøer, ensomme eldre, rusmisbrukere og andre. Kan vi knytte de eldre opp mot de yngste som leksehjelp, kan det bety mye for begge parter. Vi har mange godt utdannede eldre, som ikke føler de har noe å gjøre. Slike ordninger kunne gitt folk god kontakt med hverandre, på tvers av generasjoner.

Dalseg tror de aller fleste kjenner på ensomheten i en eller annen form.

Oppdal kommune har fått inn fire glassengler som står på lokal skiferstein, som skal auksjoneres ut til høystbydende. Inntektene går uavkortet til tv-aksjonen. Den ene er allerede solgt til Sparebank 1 SMN i Oppdal.

- Glassenglene er laget av restglass, som Kirkens bymisjon har fått fra Riis glass i Trondheim. Det er rusmisbrukere eller andre som har behov for en jobb eller et samlingssted å gå til, som limer dem sammen, så de kan selges til inntekt for bymisjonen. Jeg vil utfordre næringslivet til å delta i auksjonen.

Andre arrangementer i Oppdal i forbindelse med aksjonsdagen, er spin-off ved Oppdal treningssenter onsdag 17. oktober og kirkekonsert med Børge Pedersen torsdag 18. oktober, der alle inntektene går til tv-aksjonen. (jam)