Brøt seg inn i skolebygning og gjorde omfattende skadeverk

Gamle Innset skole er blitt påført omfattende ødeleggelser.  Foto: Arkiv

Nyheter

- Noen skal ha brutt seg inn gjennom inngangsdøra og den døra som er innafor inngangsdøra ved å knute dørvinduene for å få låst opp innefra, sier lensmann Finn Skårsmoen til Opdalingen.

Innvendig fant politiet store ødeleggelser. Politiet fant en rasert toalettskål, en rasert vaskeservant, panelovner var revet fra veggfestene sine og ledningrekker var revet fra veggene.

- Skadeverket på strøm- og ledningsnettet var stort. Det er også flere kontaktpunkter som er ødelagt, det er tømt et pulverapparat og det har blitt knust noen glassdører på inne i bygningen. Det er ganske omfattende.

Politiet vet at hærverket skal ha skjedd i tidsrommet fra fredag til tirsdag morgen. Politiet har også fått tips om at det er observert lys i bygningen mandag kveld i 19-tida.

- Det er i den tiden det går fra dagslys til kveldsmørke. Lyset kan ha stått på hele helga uten at noen har lagt merke til det.


 

- Vi skal tilbake for å sikre det som kan sikres til en åstedsundersøkelse i dag. Vi var på åstedet i går ettermiddag, da vi ble kalt ut til trafikkulykken ved Buvatnet på Berkåk, sier Skårsmoen og tilføyer:

- Hvis det er noen som har sett eller hørt noe, så er vi interessert i tips. Alle observasjoner gjort rundt skolebygningen er interessante for oss.