Oppdal har Midt-Norges beste drikkevann

To meget fornøyde vinnerne av Midt-Norges beste drikkevann 2018, fra hver klasse.Tore Samskott fra Oppdal kommune (t.v.) og Stig Tommy Johansenr VA Frøya kommune. 

Nyheter

Oppdal sentrum vannverk vant klassen for grunnvannskilder, mens Frøy kommunale vannverk vant klassen for overflatekilder. Begge vinnerne forsvarte tittelen fra 2015 som Midt-Norges beste drikkevann.

Drikkevannet fra Oppdal, som for øvrig ble kåret til Norges beste drikkevann i 2001, ble kåret til Midt-Norges beste drikkevann i 2015. I finalen det året nådde de ikke opp.

Vannverkene kan nå titulere seg med tittelen "Midt-Norges beste drikkevann".

Om de også blir Norges beste drikkevann gjenstår å se. Finalen avholdes på Miljø og Teknikk-messen på Norges Varemesser 5. mars neste år.

Dagens kåring skjedde i forbindelse med en vann- og avløpskonferanse på Værnes i dag.

- Deltagelsen var rekordhøy med bi deltagende vannverk som representerte hver 20 prosent av kommunene i fylket. Det var som vanlig en knivskarp konkurranse med veldig godt drikkevann hos alle kandidatene. Spesielt på overflatekildevann var det en kandidat som skilte seg ut som en klar vinner, mens på grunnvannskilder var det veldig jevnt blant kandidatene. Alt i alt så var en enstemmig jury som stemte frem vinnerne, sier juryformann Johan P Nielsen etter at konkurransen var ferdig.

Konkurransen arrangeres av Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk forening (NKF).

Disse var med i konkurransen om å ha Midt-Norges beste drikkevann:

Benna vannbehandlingsanlegg metro (Trondheim kommune)

Frøya kommunale vannverk (Frøya kommune)

Kjella vannverk (Nærøy kommune)

Kristiansund vannverk (Kristiansund kommune)

Klæbu kommunale vannverk (Klæbu kommune)

Oppdal sentrum vannverk (Oppdal kommune)

Orkdal sentrum vannverk (Orkdal kommune)

Storøya grunnvannsanlegg (Selbu kommune)