Lastebiler forsøkte å kjøre forbi militære kolonner

Illustrasjonsfoto av militærkolonne på Nerskogen.  Foto: Jan Are Melgård

Nyheter

- Dette er meldinger vi ikke har fått gjort noe med, da de ble overført til politiet i Innlandet. Dette gjelder trafikk på tur over Dovrefjell og ned i Gudbrandsdalen, sier lensmann Finn Skårsmoen.

I meldingene oppført i loggen til politiet i Trøndelag, står det at flere store kjøretøyer har drevet med forbikjøringer og presset seg inn i militære kolonner.

- Vi har fått to uavhengige meldinger. Den ene gjelder en forbikjøring på Driva, mens den andre skjedde litt senere ved Kongsvoll. I begge meldingene handler det om lastebiler. Dette er ikke innafor. Jeg har ikke oversikt om de ble tatt, men slik kjøring kan resultere i beslaglagte førerkort.

Skårsmoen oppfordrer nok en gang trafikanter om å vise hensyn til den militære trafikken.

- Hovedtrykket i bevegelsen sørover er nok over for vår del, men det vil fortsatt være en del militær trafikk både til lands og i lufta her.

Han benytter også anledningen til å nok en gang advare de som har dyr, om at det kan komme til å bli stor trafikk i lufta den kommende uka.

- De som sitter på oversikten om luftaktiviteten den neste uka, sier det kan pågå luftaktivitet her hele den neste uka. Jeg må bare ta de opplysningene jeg får til etterretning og advare folk.