Her er status for skiløypene i helga

Illustrasjonsfoto  Foto: Arkiv

Nyheter

Oppdal turistkontor gikk fredag ettermiddag ut med status for flere av skiløypene i Oppdal.

Nytt i helga er at samkjøringsløypene mellom Vangslia-Hovden og Stølen nå er åpne. Langrennsløypene er noen steder preget av nedbøren.

Løypene ved Oppdal skistadion holdes i helga åpne for alle. Der ligger det en blanding av natursnø og kunstsnø. I følge turistkontoret er det her 2,5 kilometer med meget fine forhold for både klassisk og skøyting. På grunn av et arrangement på stadion, er det lørdag 5. januar kun mulig å bruke dem for folk flest på ettermiddag og kveld.

Løypene ved skianlegget på Grøtsetra, samt mellom Grøtsetra og Skartoppen, er nypreparerte og fine.

Løypetraseen som går fra Grøtsetra til Skarvatnet, Granasjøen og Granaslættkjølen er i følge turistkontorets oversikt fin så lenge den går langs veg, men litt tynn der løypa ligger i terrenget.

Skiløypene opp til Rauhovden ble preparert på onsdag.

Mellom Stølen og fjellskolen ble det nylig kjørt opp en ti kilometer lang løype med sekshjuling og sporsetter. Det er litt vått enkelte steder i løypa.

Den ti kilometer lange Korte Vora-runden er også preparert med sekshjuling og sporsetter. Også her er det litt vått enkelte steder. Denne løypa er koblet til Stølen – fjellskolen, slik at du her kan gå 20 kilometer sammenhengende. Disse 20 kilometerne prepareres med tråkkemaskin så fort det kommer mer snø.

De ni kilometer lange løypene mellom Storlidalen og Tovatna skal kjøres opp lørdag 5. januar.