Nå blir det snø og kulde - skredfaren øker

Værradar for Trøndelag mandag kveld.   Foto: yr.no

Nyheter

Fra og med mandag kveld varsles det minusgrader og snø i Oppdal og Rennebu, melder yr.no. I den forbindelse øker NVE igjen rasfarenivået i Trollheimen til «betydelig», etter at det i helga lå på «liten» og «moderat».

På varsom.no skriver NVE at «faregraden vil øke mot faregrad 3 – betydelig – i takt med økende nedbør og vind. De områdene som får mest nedbør vil være mest utsatt. Unngå leområder.»

Videre skriver de:

«Snøbyger og kraftig vind fra nord ventes å gi flakdannelser i leheng. Problemet vil være størst over tregrensen i leheng mot sør og terrengformasjoner som samler snø. I ferske nysnøflak vil det være mulig for en skiløper å løse ut skred opp til størrelse 3. I enkeltheng med ekstra stor pålagring vil det være fare for naturlig utløste skred. Snødekket vil være mest følsomt for skredutløsning når været står på. Snøen vil komme med bygevær og det kan være store lokale variasjoner i hvor nedbøren kommer. I de områdene som får mest nedbør ventes faregraden komme opp i 3 – betydelig.»

Yr.no melder om et par minusgrader og 8-9 millimeter med snø i Oppdal tirsdag 8. januar. Onsdag og torsdag forventes det mindre nedbør igjen, før det kommer et nytt snøfall igjen i helga.

Det er ikke meldt om kraftig vind.