Brannvesenet rykket ut etter at fyrverkeri ble avfyrt ved skole

Trøndelag brann- og redningstjeneste rykket ut etter at elever fyrte av fyrverkeri ved Oppdal ungdomsskole.  Foto: Arkiv

Nyheter

Mandag kveld fikk politiet vite om tre hendelser der en gjeng med ungdommer født hovedsakelig i 2004/2005 fyrte av fyrverkeri på tre forskjellige steder i Oppdal, mandag 7. januar.

- Vi har tilfeller der det bare var enkelte i gjengen som var med på avfyringen, mens i andre tilfeller var hele gjengen med. Det er snakk om noen hylere og mindre fyrverkeri. Men når det avfyres innendørs så vil det sette merker, og det vet jeg at har skjedd på et steingulv i kulturhuset.

Politiet kjenner navnene på alle som skal ha deltatt eller vært til stede når fyrverkeriet ble avfyrt.

- Det er fortsatt aldersgrense på antenning av fyrverkeri og det er heller ikke lov utenfor tidsrommet mellom klokken 19.00 til 01.00 på nyttårsaften. Vi har vært i kontakt med foreldre og foresatte til de ungdommene vi har kjennskap til at har vært delaktige, om at de nå kan avslutte denne aktiviteten. Så lar vi saken ligge i denne omgang.

- Vi håper, uansett hvor delaktige ungdommene har vært, at foreldrene enige med oss og tar en prat med dem. Alle skjønner at å avfyre fyrverkeri innendørs vil sette merker, og det har det gjort på et steingulv inne i kulturhuset.

Kort tid etter at Skårsmoen kom med disse kommentarene, skal det på ny ha blitt avfyrt fyrverkeri – denne gangen ved Oppdal ungdomsskole.

Fyrverkeriet førte til at brannalarmen gikk ved skolen og Trøndelag brann og redningstjeneste Oppdal rykket ut.

Skårsmoen sier at politiet vil følge opp saken i samarbeid med skolen og brannvernleder for kommunale bygg i Oppdal.