Snøve går til kampvotering mot Welander

Tor Snøve og Kirsti Welander er partikolleger. Nå går Snøve til kampvotering mot Welander for å kapre topplisteplassen til høstens kommunevalg.  Foto: Tore Aasheim

Nyheter

Tor Snøve tar opp kampen med ordfører Kirsti Welander om plassen som Arbeiderpartiets listetopp til neste kommunevalg.

- Jeg er blitt oppfordret fra andre partikamerater, partimedlemmer og gruppemedlemmer til å gå til kampvotering. Det er derfor jeg gjør det. Jeg anser det som en nokså stor tillitserklæring, sier Tor Snøve til Opdalingen.

Opp, som først omtalte saken, skriver at Snøve tapte med to stemmer mot Welander på nominasjonsmøtet for fire år siden.

Snøve håper det vil ende annerledes denne gangen.

- Klart, det er jo håpet. Hvordan det går, vet vi ikke før på mandag, uttaler han til Opdalingen.

- Hva gjør deg til en bedre listetopp enn Kirsti Welander?

- Det spørsmålet må du rett og slett rette til andre. Jeg ønsker ikke å sammenligne meg med henne sånn sett, og jeg ønsker heller ikke å fokusere på henne. Mitt fokus er mitt anliggende og jeg ser framover i forhold til det.

- Hva ønsker du å utrette som Aps listetopp?

- Jeg er en person som er født og oppvokst i Oppdal, jeg er godt kjent, kjenner mange mennesker i lokalsamfunnet og har lett for å prate med folk. Jeg ønsker å finne gode løsninger for de fleste.

- Noen hjertesaker?

- Partiprogrammet er allerede vedtatt, men renovering av kommunale bygg er viktig for meg. Det står på dagsorden. Blant annet var vi to bygg i Ospvegen som vi ønsker å renovere, i tillegg til å få gjennomført utbyggingen ved Luvegen 9, sier Snøve.

Snøve innrømmer at han er spent foran mandagens møte.

- Klart jeg er spent. Du vet jo ikke utfallet av slike ting i forkant. Du må bare ta det som det kommer. Vinner jeg ikke, så fortsetter jeg i politikken som før.

- Som ordfører får du mye større innflytelse, da du får være heltidspolitiker. Det er den øverste politiske posisjonen du kan ha i Oppdal. Som ordfører får du brukt innflytelsen din på en mye bedre måte.