Utsatt for nummerforfalskning

Illustrasjonsfoto.  Foto: Katrine Silseth Naas

Nyheter

Oppdal kommune opplyser til Opdalingen at de har oppdaget at minst en telefon i Oppdal kommunes portefølje er blitt utsatt for spoofing. Spoofing er nummerforfalskning og brukes av svindlere for å tjene penger. Det ligger et annet nummer bak det som kommer fram i displayet.

- I dette tilfellet gjelder det Geir Sæther hos Tekniske tjenester. Det ringer tilsynelatende fra Geirs nummer, men det er ikke han som ringer. Svarer vi vil det være en annen person i andre enden, sier Jan Ove Henriksen, leder IKT-kontoret i Oppdal kommune.

- Vi vet at mange har fått telefon fra Geir, selv om det ikke er han. De kan da allerede være på lista for videre misbruk. Dette gjelder også nummer utenfor Oppdal kommunes portefølje, sier han.

Tiltaket fra kommunen er å ikke svare på oppringinger fra Geir. Hans nummer er 934 62 673.

- Om du har tatt telefonen og den i andre enden utgir seg for å være en person som vil ha tilgang til maskinen din, skal du IKKE tillate dette, legg på med en gang, sier Henriksen.

Han forteller at det er ikke mye vi får gjort med dette annet enn de tiltakene nevnt og det vil gå over etter en stund (dager). Dette ifølge Telenor.