Bilist mistet lappen på grunn av mobilbruk

Illustrasjonsfoto av mobilbruk bak rattet.  Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

Nyheter

Politiet i Oppdal har tirsdag holdt to kontroller i kommunen. Den første fant sted sør for Gisna, ikke langt fra kommunegrensa mellom Oppdal og Rennebu, fra klokken 10 til 11.

- Her hadde politiet fokus på mobilbruk. To ble tatt. Den ene fikk et forenkla forelegg på grunn av dårlig sikt som følge av for dårlig skraping av is. Den andre ble tatt for mobilbruk, sier lensmann Finn Skårsmoen til Opdalingen.

Vedkommende som ble tatt for mobilbruk anmeldes og blir fratatt førerretten i seks måneder.

- Nytt fra 1. januar er at mobilbruk medfører to prikker på førerkortet. I og med at vedkommende hadde X antall prikker fra før, slik at han kom opp i åtte eller flere, blir han førerrettsløs i seks måneder. Han får også et vanlig (ikke forenklet) forelegg for trafikkforseelsen og det blir skrevet anmeldelse.

Skårsmoen forteller at dette er første gang at mobilbruk fører til midlertidig inndragelse av førerkort her i området.

- Folk må tenke på at mobilbruk bak rattet i verste fall kan få slike konsekvenser. Det er nok litt surt å miste førerkortet på grunn av slik ubetenksomhet.

Etter lunsj forflyttet patruljen seg til 70-sonen nord for Gisna, hvor de holdt laserkontroll. Der ble det skrevet fire forenklede forelegg på grunn av fart, der høyeste hastighet ble målt til 90 kilometer i timen.

Det ble også her delt ut to forenkla forelegg på grunn av mobilbruk.