Glade og stolte skoleelever med premiedryss fra entreprenørskapsmesse

1. pris Logo og brosjyre gikk til "Prikken over i'en EB" ved Rennebu barne- og ungdomsskole. F.v. Maren Flå Sundset, Ida Skamfer og Mari Halland.  Foto: Rennebu barne- og ungdomsskole

2. pris Beste stand gikk til "Det grønne hjørnet" fra Rennebu barne- og ungdomsskole. F.v. Torild Eggan, Guro Ytterhus, Randi Oline Øverland, Anna Marie Drivstuen.   Foto: Rennebu barne- og ungdomsskole

Nyheter

Entreprenøskapsmessa Ung Skaperlyst ble tirsdag arrangert på Støren i Midtre Gauldal. Her gjorde skolene i Rennebu seg godt bemerket. Elever fra 4. - 6. klasse ved Rennebu EnSpire skole deltok i kategoriene tema/prosjekt, kreativ konkurranse og med to reklamefilmer.

- Rennebu EnSpire skole er en entreprenørskapsskole med kreativitet og skaperglede som motivasjon i skolearbeidet. Det å skape noe som kan være interessant for andre, og presentere det på en god måte er en viktig ferdighet som må øves på, og deltakelse på Ung skaperlyst-messa gir elevene verdifull erfaring i å vise fram noe av dette, forteller rektor Heidi Reitås Sæther.

I kategorien tema/prosjekt presenterte elevene Blåfjellforestillingen de lagde før jul. Kriteriene dommerne vurderte etter var blant annet elevmedvirkning, kreativitet, initiativ og nysgjerrighet.

- Her hadde elevene hatt hånd om prosjektet fra begynnelse til slutt, og utviklet det underveis, noe som imponerte dommerne. Vi fikk også positiv vurdering for presentasjon på messa, og det endte med 1.premie.  Gjett om det var en glad, og stolt gjeng, smiler rektoren fornøyd.

I kreativ konkurranse hadde flere av jentene fra EnSpire skolen designet fire kjoler av plastikk.

- Her hadde vi dessverre ingen konkurranse fra andre, men dommerne lot seg imponere av detaljer og flotte kreasjoner. Jentene hadde inspirert hverandre underveis og det var vanskelig å velge en foran de andre, derfor ble det delt 1.plass i denne kategorien, opplyser Reitås Sæther.

I konkurransen om beste reklamefilm, var det sterk konkurranse mellom 14 bidrag.

- Her ble vi slått av sambygdinger i 6. klasse på Rennebu barne- og ungdomsskole, så det var helt greit. Gratulerer til dem også, sier Reitås Sæther.

Rune Stuen ved Rennebu barne- og ungdomsskole er også godt fornøyd med det elevene ved skolen viste frem på messa i Størenhallen.

- 9. trinn stilte med ni bedrifter som hadde varierte ideer. Flere hadde fokus på bærekraftighet, noe som er viktig for at kloden vår skal kunne leve videre. Elevbedriften «Prikken over i’en» fikk 1. plass for beste logo og brosjyre og «Det grønne hjørnet» 2. plass for beste stand, forteller han.

Ida Skamfer og Maren Flå Sundset gikk helt til topps i «kokkekampen 2019», der de presenterte en alternativ lunsj som de fikk 15 minutter å tilberede.

Elevene ved 6. trinn ved Rennebu barne- og ungdomsskole gjorde storeslem i Beste reklamefilm. 1. premie gikk til "Pillow", 2. premie ble tildelt "Hjertestol" mens "Relax Chair" fullførte trippelseieren.