Rekordutbytte for Coop - mange nye unge medeiere

Administrerende direktør Morten Erik Stulen jubler over rekordstort kjøpeutbytte for Coop Oppdal.  Foto: Arkiv

Nyheter

Medeierne i Coop Oppdal får i disse dager utbetalt 13 millioner kroner i kjøpeutbytte og bonuser for 2018. Dette er en økning på en halv millioner kroner sammenlignet med 2017. I løpet av de siste ti årene har Coop Oppdal utbetalt til sammen 150 millioner i kjøpeutbytte og bonuser.

- I Coop er vi stolte over å være annerledes, spesielt når overskuddet skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte, sier administrerende direktør i Coop Oppdal, Morten Erik Stulen, i en pressemelding.

Aldri før har Coop Oppdal hatt flere medeiere og aldri før er det blitt betalt ut et større kjøpeutbytte enn for 2018. I skrivende stund har samvirkelaget 20 000 medeiere.

Stulen sier i pressemeldingen at det er spesielt de yngre som har blitt nye medeiere i Coop Oppdal i 2018.

- Delingsøkonomi er i vinden som aldri før, og treffer spesielt de yngre aldersgruppene. Storparten av våre nye medeiere er under 30 år. De yngre kundene våre er i tillegg til delingsøkonomi, opptatt av samfunnsansvar og tilgangen til sunn og bærekraftig mat. Alt dette får de hos oss, sier Stulen.

Kjøpeutbyttet er nå satt inn på den enkeltes medlemskonto. Medeierne velger selv om de ønsker å ta ut pengene, eller om de vil la pengene forrente seg på konto.