Reddet tysker med smerter i brystet ned fra fjellet

Tyskerne reiste ut fra Kongsvold fjellstue.   Foto: Jan Are Melgård

Nyheter

Torsdag ettermiddag dro to tyske karer ut på fjelltur fra Kongsvold fjellstue.

Etter 2 timer tok turen en dramatisk vending, da den eldste av dem begynte å kjenne smerter i brystet. Smertene ble etter hvert så intense at de valgte å ringe nødnummeret for å melde ifra. Mannen, som er tidlig i 50-årene, har tidligere vært hjerteoperert.

Turkameraten var en mann i 30-årene.

Nødetatene ble varslet klokken 16.34. Politi og ambulanse rykket ut fra Oppdal, mens luftambulansen rykket ut fra Trondheim, da ambulansen på Dombås var opptatt.

- Mennene var ikke helt sikre på hvor de var, men bilen deres ble lokalisert på Kongsvold. Det var litt språkproblemer inne i bildet, sier lensmann Finn Skårsmoen til Opdalingen.

Ambulansen ankom Kongsvold klokken 17.10 med politiet hakk i hæl.

En fra ambulansen så trugesporene etter tyskerne og fulgte etter til fots. Han fant dem i et telt de hadde slått opp for å søke ly, mens de ventet på hjelp. Vedkommende fulgte så tyskerne ned igjen til Kongsvold, hvor ambulansen sto og ventet.

- Mannen oppholdt seg i ambulansen, til luftambulansen kom og hentet ham. Han ble så tatt med til legevakt i Oppdal, hvor han ble kontrollert, sier Skårsmoen.

Etter en grundig helsesjekk kunne mannen klokken 19 forlate legesenteret for egen maskin, frisk nok til at de kunne kjøre til Dombås, hvor de skulle overnatte.

I dag tidlig dro de tilbake til Kongsvold for å hente ned teltet de hadde slått opp.