Lærer barna å si fine ting til hverandre

Ansatte og barn i Bjerkehagen friluftsbarnehage var på sentrumsbesøk mandag, hvor de spredde hverdagsglede hos forskjellige butikker og ansatte. Fra venstre: Jesper Granum Eide, Mona Innerdal, Tomas Anti, Inger Helene Havdal, Anna Hegge Bjerke, Maria Clara Souza Heggvold, Ingunn Hevle og Ola Vekve.  Foto: Katrine Silseth Naas

Nyheter

Bjerkehagen friluftsbarnehage har den siste tiden jobbet med temaet vennskap. På mandag tok noen av barna, sammen med ansatte i barnehagen, seg en tur til sentrum, hvor de var innom flere butikker og spredde hverdagsglede.

De hadde blant annet med seg flere papirlapper, hvor de hadde skrevet fine og oppmuntrende ord på.

– Vennskap er noe vi har jobbet med den siste tiden. Vi merker det veldig godt på barna at dette er noe de har tatt til seg, sier Mona Innerdal, Ingunn Hevle og Inger Helene Havdal til Opdalingen.

– Grunnen til at de har delt ut lapper med fine ord, er fordi vi vil være snill. De som fikk lapp ble veldig glade, sier barna.

På mandag var de blant annet innom VPG, hele Domus og sentrumsbygget. De forteller at de gikk tom for lapper å dele ut, så nå skal de ordne nye lapper.

– Dette ble tatt veldig godt imot og dette må bli en tradisjon en gang i måneden. Det var mange som sa at de skulle henge opp lappene og å synliggjøre dem i butikken, sier Innerdal.

I løpet av den siste tiden har barnehagebarna blitt flinkere til å si fine ting om hverandre.

– Vi legger vekt på at de skal være god med hverandre, også de man ikke kjenner. De skal si noe fint om hverandre og det har de blitt veldig flink på, sier de.

– Hvordan merker dere at ungene har blitt bedre?

– De har tatt til seg det de har lært. Det er færre stygge kommentarer. Det er viktig å begynne tidlig og vi i barnehagen driver med forebygging til skolen, sier de.