Flytter tannklinikk for å kunne ta imot flere klienter

William Howard Clark håper å være på plass i sine nye lokaler i løpet av to måneders tid.

William Howard Clark gleder seg til å komme seg inn i sine nye lokaler.   Foto: Privat

Nyheter

Den islandske kjeveortopeden William Howard Clark gjør seg klar til å flytte sin virksomhet, Tannregulering Oppdal, inn i hans nye lokaler i næringshuset ved Inge Krokanns Veg i Oppdal sentrum.

Men ting tar tid – søknader om ditt og datt skal behandles. Clark hadde forhåpninger om å komme i gang med oppussingen av sine nye lokaler først på nyåret, men er fortsatt ikke i gang.

Ting tar tid

- Papirmølla går sakte, men det går framover. I dag fikk jeg svar fra arbeidstilsynet om at alt er godkjent fra deres side. Nå trenger jeg bare godkjenning fra Oppdal kommune til å sette i gang, så er det bare å kjøre på. Forhåpentligvis kommer vi i gang med oppussingen i løpet av februar. Det bør ikke ta mer enn to måneder før vi er klare til å åpne i de nye lokalene, sier Clark.

Han forteller at pågangen er så stor at han ikke har sjans til å ta unna alle klienter i dagens lokaler, som han leier av Tannlege Gorset.

- Pågangen er stor. Jeg har tatt imot henvisninger for over 700 pasienter og mange av dem er i dag under behandling hos oss. Vi har ikke kapasitet til å ta inn flere pasienter i dagens lokaler, men med våre nye lokaler skal vi klare å ta imot langt fler.

Slutter i Trondheim

I dag jobber Clark både i Oppdal og Trondheim. Etter hvert er planen å slutte i Trondheim for å satse 100 prosent i Oppdal.

Han forventer å ansette noen assistenter når flyttingen er et unnagjort, og kanskje også en ekstra tannpleier på sikt. Clark har kjøpt både første og andre etasje ved næringshuset. Mellom 50 og 60 prosent av første etasje vil bli behandlingslokaler. Resten av bygget vil fortsatt leies ut til de leietakerne som allerede hadde tilhold der, da Clark kjøpte lokalene.

- Hvordan blir tilbudet i dine nye lokaler?

- Vi får flere behandlingsstoler jeg kan jobbe på samtidig, med god hjelp fra sekretærene mine, det blir mer plass og vi får resepsjon. Det blir en mer effektiv hverdag.

- Oppussing

- Hva skal du gjøre med lokalene?

- Flytte noen vegger, frese gulv, legge nytt gulvbelegg og sette opp alt utstyret jeg trenger for å drive tannlegekontor.

Clark tar imot pasienter fra et stort omland.

- Folk kommer helt fra Otta, Kristiansund, Røros og Melhus for å få tilbud om tannregulering. Oppdal er ganske sentralt, det er verdens navne, er det ikke det dere bruker å si, ler han.

Ringvirkninger

Islendingen er også glad for at virksomheten hans skaper ringvirkninger for resten av næringslivet i Oppdal.

- Når folk kommer til Oppdal, går de gjerne på butikken eller på kafé i samme slengen. At det kommer folk hit er positivt for alle, selv om ringvirkningene fra oss nok ikke er på nivå med ringvirkningene fra skiheisene. Men alle monner drar, humrer han.