- Jeg blir veldig stolt over å se skiferen på fasaden

Daglig leder Petter Bye i Oppdal Sten gleder seg over at skiferen fra Oppdal har kommet opp på Nasjonalmuseet. - Jeg blir utrolig stolt når jeg ser skiferen på veggen, sier han. Foto: Katrine Silseth Naas  Foto: RAJU79, Foto: Katrine Silseth Naas

Nyheter

I 2015 ble det klart at Oppdal Sten trakk det lengste strået i å få bekle det nye Nasjonalmuseet med skifer. Bygget skal etter planen stå ferdig i 2019. Oppdal Sten samarbeider med Hoffman i Tyskland, hvor steinen skal videreforedles hos samarbeidspartneren før den leveres i Oslo. Ordren som er landet med tyske Hoffmann til i underkant av 100 millioner kroner, er den totale kostnadsrammen for det nye Nasjonalmuseet beregnet til 5,3 milliarder kroner og blir på over 13 000 kvadratmeter.