Snøfallet erstattes av regn og sludd - venter vanskelige kjøreforhold

Mandag var det alpinrenn i Stølen, men det hele ble utsatt på grunn av voldsomt snøvær. HEr er alpinistenes ski i ferd med å snø ned.   Foto: Arvid Storli

Nyheter

Det har lavet ned med snø i starten av uka, men fra tirsdag ettermiddag og kveld ventes det lokalt vanskelige kjøreforhold i forbindelse med snø som går over til regn, og fare for regn som fryser på bakken, melder meteorologene i yr.no.

Det skal fortsette å snø i Oppdal frem til tirsdag kveld, men da øker temperaturen. I løpet av torsdag er det ventet opp mot 7 varmegrader. Den samme utviklingen er ventet i Rennebu, selv om makstemperaturen ikke skal overstige 5 varmegrader.

Mandag var det varslet betydelig snøskredfare i region Trollheimen. Snøskredproblem er vedvarende svakt lag (flakskred) og nysnø (flakskred).

Adresseavisen melder om et vårlig trøndesk vær de neste dagene. Dersom prognosene stemmer, viser Adresseavisens beregning at middeltemperaturen fra tirsdag og de neste åtte døgnene vil tilsvare normaltemperaturen for 20. april. Den meteorologiske definisjonen av vår er den tiden av året hvor middeltemperaturen gjennom døgnet ligger mellom 0 og 10 grader.