Ta godt i mot dem

Nyheter

I morgen, onsdag, får du forhåpentligvis besøk på døra av en ungdom med bøsse i hånda.

Det er nemlig tid for den årlige innsamlingsaksjonen "Krafttak mot kreft", en aksjon der russen i Norge gjennom mange år har vært den viktigste samarbeidspartneren til kreftforeningen.

Russen er fortsatt høyst delaktige i den landsomfattende aksjonen, men i Rennebu finnes det som kjent ingen videregående skole, så her er det ungdomsskoleelevene på 10. trinn som trår til.Siden 2006 er over 300 millioner kroner samlet inn gjennom Krafttak mot kreft. Forskningen på den lumske sykdommen som i ulik grad rammer så mange, er kommet langt.  Men fortsatt er det mye som gjenstår.

- Sju av ti overlever i dag sykdommen. Dette takket være forskning, og det er til nettopp forskning pengene fra innsamlingsaksjonen skal brukes, fortalte aksjonsleder Petter Spolèn i kreftforeningen i Trondheim, da han besøkte 10. trinn ved Rennebu barne- og ungdomsskole.

Vi gjentar derfor så gjerne; ta vel imot ungdommen som banker på døra di onsdag kveld.