Måtte bryte Finnmarksløpet - ville ikke slite ut hundene

Arnt Ola Skjerve rett etter start i sentrumsgata i Alta under Finnmarksløpet 2019.   Foto: Rikke Masternes/Finnmarksløpet

Nyheter

Arnt Ola Skjerve var med i tetkampen i 900 kilometer i Finnmarksløpet. 300 kilometer før mål valgte han å bryte.

Skjerve lå på sjetteplass da han forlot sjekkpunktet i Varangerbotn, og hadde høyere fart inn til sjekkpunktet enn konkurrentene. Men på tur ut i løypa merket han at det ikke var mye sprut i hundene.

Istedet for å slite ut hundene for å fullføre, valgte han derfor å bryte løpet, skriver Trønder-Avisa.

– Skulle jeg fullført måtte jeg trolig gått. Det var ikke all verden til hundekjøring på slutten, og noen av hundene fikk diare. De virket gira og pigge ut fra sjekkpunktet, men jeg fikk ikke noe respons da vi kom oss ut til sporet, sier Skjerve til t-a.no.

Skjerve valgte å hvile på sjekkpunktene, ikke ute i løypa, som han regner med mange av konkurrentene gjorde.

– Jeg hadde blant de beste etappetidene på slutten, så hundene har holdt grei fart. Men det at jeg hadde raskere gangtid enn de andre handler nok om at de har hvilt i sporet, sier han.

Thomas Wærner vant årets utgave av Finnmarksløpet. Dette er hans andre seier i det 1200 kilometer lange hundeløpet. HAn skrev seg også samtidig inn i historiebøkene, som den første på 24 år som vinner FInnmarksløpet og Femundsløpet samme år.