1100 kubikkmeter betong ferdig støpt på ny E6-bru

Vindalslibrua

Nyheter

I forrige uke ble brudekket på Vindalslibrua i Soknedal støpt. Brua ligger helt i sørenden av prosjektområdet , der det bygges ny E6.

- Dette var en stor støp på cirka 1100 kubikkmeter betong. Støpearbeidet var godt planlagt og forberedt, og gikk tilnærmet knirkefritt til tross for litt urovekkende værmeldinger om mye regn. Det siste slo heldigvis ikke til, sier Geir Skjold-Johnsen, byggeleder i Statens vegvesen.

  Foto: Lars Erik Sira

Arbeidslaget til entreprenøren har bestått av rundt 20 fagarbeidere fordelt på flere skift. I tillegg kommer kran- og betongpumpeførere, betongbilførere, blandeoperatører og funksjonærer både hos entreprenøren og byggherren.

Vindalslibrua er ei ny E6-bru som krysser elva Ila nederst i Vindalslia. Den ligger i en slak sving og blir ca. 80 meter lang og 17 meter bred. Brua får tre kjørefelt; to sørover og ett mot nord. Brua er en del av kontraktsarbeidet til AF Anlegg, men utføres i underentreprise av størenfirmaet Børset & Bjerkset Entreprenør AS.