Vil stenge av sambruksgata for privatbilisme

Ola Vollan har sittet i programkomitéen til Oppdal MDG. Partiet ønsker blant annet å stenge av sambruksgate for privatbilisme, noe Vollan har snakket om flere ganger.   Foto: Katrine Silseth Naas

Nyheter

Onsdag kveld vedtok programkomitéen til Oppdal MDG sitt lokale arbeidsprogram og valgprogram for perioden 2019-2023. I programkomitéen satt Sebastian Schmidt, Signe Kari Gulaker Vognild, Ola Vollan, Arne Rønning, Tor Olav Naalsund og Mari Rui Heiniger.

Arbeidsprogrammet er basert på det nasjonale prinsipprogrammet til MDG og er et oppslagsverk som skal danne basisen for arbeidet vårt framover, både i lokallag og kommunestyregruppe.

- Av sakene fra valgprogrammet som vi ønsker å fremme er blant annet å profilere skolerutene bedre og innføre denne bussruten som et gratis kollektivtilbud til alle i kommunen. Vi vil jobbe for flere fulle stillinger i helse- og omsorgssektoren og legge til rette for forsøk med ønsketurnus. Vi vil utvide kulturskoletilbudet og redusere ventelisten, skriver Oppdal MDG i en pressemelding.

Videre i pressemeldingen står det at de Grønne i Oppdal ønsker ikke å legge ut nye områder til fritidsbebyggelse

- Vi vil gjeninnføre boplikten i boligområdene i Oppdal sentrum. Sambruksgata i sentrum ønsker vi å stenge av for privatbilisme. Vi støtter å utrede karbonskatt til fordeling, der de med lave utslipp belønnes, står det i pressemeldigen.