- Det skal ikke være en vegg mellom oss og barna

Russen vil skape gode relasjoner mellom seg og barna i Oppdal.

Under russedåpen var det flere barn til stede, som ivrig ønsket å skaffe seg russekort fra årets russ.   Foto: Katrine Silseth Naas

Nyheter

Aktivitetssjef Lotte Riise forteller at Oppdalsrussen ønsker å bli kjent med både store og små i Oppdal. Dette var et forslag som ble tatt godt i mot av medrussen.

- Russen kan fort få et ufortjent dårlig rykte på seg. Vi ønsker et godt forhold til barna og vi vil vise at vi ikke er de "skumle", store ungene som for eksempel spruter ned folk med vann uten at de vil det. Vi vil skape et godt forhold mellom russen og barna, sier hun til Opdalingen.

Torsdag kveld inviterer russen store og små fra hele Oppdal til et gratisk arrangement utenfor idrettshallen. Her blir det servert kake, kaffe og saft. Russebilene vil stilles opp og det vil bli arrangert enkle aktiviteter. Riise sier at både foreldre og besteforeldre også er hjertelig velkommen til å bli med på opplegget.

- Det skal ikke være en vegg mellom oss og barna, sier hun.

- Hvor viktig er det å bli kjent med barna på denne måten?

- Jeg husker da jeg selv var mindre. Jeg synes det var skummelt å se at russen løp etter unger som gikk på ungdomsskolen, men da viste vi jo ikke om de hadde gjort noe mot russen eller ikke. Nå som jeg selv er russ, har jeg fått positive opplevelser av å gå gjennom barneskolen og å gi dem oppmerksomhet. Vi ønsker å vise foreldrene at dette er noe vi vil sette fokus på, sier hun.

- Hvordan tror du foreldrene vil ta i mot dette arrangementet?

- Jeg håper og tror at de vil ta det positivt. Jeg kan ikke forstå at dette skal være en negativ ting, sier hun.

Så fort du som avgangselev får på det det synlige beviset på at du er russ, vil oppmerksomheten bli høyere. Riise forteller at det er mange som har spurt om å få russekort.

- Blant mange er det om å gjøre å ha flest russekort. Jeg har ikke noe i mot å gi tjue russekort til en person. Det blir jeg bare glad av, sier hun.