– Vi har den feteste kjerra i Oppdal

Duoen skal tråkke seg gjennom russetiden.

Marit Sofie Korsedal Klevstuen og Kristine Gorseth gleder seg til resten av russetiden. - Vi liker å gjøre noe annet enn hva andre ville ha gjort, og derfor falt valget på tandemsykkel, sier de. Foto: Katrine Silseth Naas 

Nyheter

To gode venner 2019


Medlemmer: Kristine Gorseth og Marit Sofie Korsedal Klevstuen.

I fjor ble Oppdal presentert for tandemsykkel som fremkomstmiddel i russetiden. I år har Kristine Gorseth og Marit Sofie Korsedal Klevstuen bestemt seg for å ta sykkelen fatt i russetiden.

– Vi fant ut at vi ikke ville bruke så mye penger på russetiden. Vi hadde delvis en gruppe som diskuterte om vi skulle ha bil. Vi gikk ut av gruppen og to andre ble bedt med i en annen bil og da ble gruppa oppløst. Vi angrer i hvert fall ikke på at vi valgte sykkel, sier de til Opdalingen.

Avgangselevene ved Oppdal videregående har vært russ i snart to uker. Duoen forteller at russetiden så langt har vært artig og slitsom.

– Det har blitt mye farting og lite hvile. Det er noe som skjer hele tiden, sier de.

Dåpen ble gjennomført i slutten av april og siden da har det gått slag i slag med fest og rulling.

– Ganske barnslig av oss

– Hvor lenge har dere gledd dere til russetiden?

– Vi har gledd oss helt siden vi startet med planleggingen. Spesielt etter at det ble oss to, da begynte vi å glede oss skikkelig. Vi begge tenkte at vi ikke ønsket å bruke så mye penger, så da slo vi oss sammen, sier de.

De har tatt over tandemsykkelen som to russ hadde i fjor. Gorseth og Korsedal Klevstuen forteller at de i utgangspunktet hadde planer om å skadde seg trøtraktorer som fremkomstmiddel.

– Vi er ganske barnslig av oss, men så kom vi på at det var to som hadde tandemsykkel i fjor. Vi opplever ikke noe «hate» fra andre om at vi ikke er på bil og vi blir inkludert, sier de.

Sykkelen har de tenkt å stæsje opp litt. Høyttaler, lys og andre småting skal handles inn.

– Vi tørr å påstå at vi har den kuleste kjerra i hele Oppdal, sier de.

– Hva er ideen bak russenavnet deres?

– Det er tuftet på det vennskapet vi har. Mange vi har snakket med sier at de ikke har møtt noen som har et bedre vennskap enn hva vi har. Vi er veldig like i holdninger, tanker og væremåte. I tillegg går vi i samme klasse. Vi ble bestevenner på andre året på videregående, sier de.

Økonomi i fokus

Økonomi er et tema som står sterkt hos jentene. Pengeforbruket i russetiden kan være helt enormt og man vil bruke flere tusen kroner per hode i russegjengen.

Det eneste de har brukt penger på er landstreffene, som har vært ganske dyre. Begge var på landstreffet i Stavanger i helga som var. Til helga skal Korsedal Klevstuen til Lillehammer på landstreff, hvor flere av Oppdalsrussen skal av gårde.

– Vi er heller ikke de villeste til å drikke, så der vil vi også spare mye. Vi trenger heller ikke penger til drivstoff og vil bruke mye mindre enn det de andre gruppene vil bruke, sier de.

Forventninger

Hvilke forventninger har dere til resten av russetiden?

– Vi forventer at folk skal være inkluderende og at vi skal ha det artig sammen. Vi kjenner allerede at fellesskapet mellom russen er veldig bra, sier de.

– Har dere tenkt på om dere vil ta noen russeknuter?

– Vi har lyst til å ta de vi selv synes er artig. Vi kommer ikke til å bryte våre egne grenser for noen russeknuter. Det er mange artige knuter i år. I tillegg er krafttak mot kreft en kjempeviktig knute, som vi er stolte over å ha vært med på.