– Guttatemsning på fire hjul

Presidentbilen legger ingenting i mellom og mener de er nummer én i Oppdal.

Olaf Hauge (oppe fra venstre), Hjalmar Bjørndalseter, Erlend Lysklett, Aslak Lauritzen (foran fra venstre), Kristian Hindseth, Ola Tørum og Christian Bræin mener de er nummer én. Magne Vorhaug og Sander Lunde var ikke tilstede da bildet ble tatt.   Foto: Katrine Silseth Naas

Nyheter

Murakami 2019


Medlemmer: Aslak Lauritzen, Erlend Lysklett, Kristian Hindseth, Hjalmar Bjørndalseter, Christian Bræin, Ola Tørum, Olaf Hauge, Magne Vorhaug og Sander Lunde.

Murakami er årets presidentbil i Oppdal. Magne Vorhaug ble valgt som russepresident for årets russekull og er en del av denne bilen.

– Vi har hatt litt problemer med bilen, men nå skal den være oppe å gå igjen. Det er utrolig godt å være i gang med russetiden og så langt har det vært veldig artig, men også slitt slitsomt. Det blir mye drikking og lite søvn, sier de til Opdalingen.

Jobbet mot dette i to år

De forteller at de har jobbet sammen som russegruppe i to år. De forteller at dette er noe de har gledd seg utrolig mye til.

– Vi har arrangert russefester og hatt arbeids- og salgsdugnader for å finansiere dette. I tillegg har vi satt av en månedlig sum hver måned inn på en felles konto.

I russebilen er det elever fra både studiespesialisering og idrett.

– Det ble bestemt tidlig at vi skulle være på bil sammen. Vi består av folk som kommer fra Oppdal og fra andre plasser, så vi er en god miks. Ingen diskusjoner og ingen krangling og vi har det veldig gøy sammen, sier de.

– Hva har dere gjort så langt?

– Det hele startet med russetreff i Sälen i november. Der var vi virkelig god. I tillegg er det noen av oss som har vært på Tryvann og på landstreff i Stavanger. Til helga reiser hele bilen til Lillehammer på russetreff og det kommer til å bli veldig artig, sier de.

Som avgangselev med russebukse, vil du få oppmerksomhet fra både store og små. Guttegjengen forteller at det er veldig stas og artig når barn kommer bort for å spørre om russekort.

Full pakke

Bilen er det storfornøyd med. Den kjøpte de fra Ålesund og de har vært gjennom en prosess når det kommer til navn, interiør og tema.

– Logoen vår er inspirert av en kunstner jeg hadde hørt om og som jeg følger på Instagram. Vedkommende har kule bilder og kunstverk, sier Aslak Lauritzen.

Navnet murakami er japansk og betyr «above the village». Guttene legger ingenting imellom og sier at det er beskrivende for hvor de står blant de andre russebilene i Oppdal.

– Vi er allerede nummer en i Oppdal og da er det på tide at vi får vise oss fram på andre plasser. Vi vil vinne årets van på Lillehammer, sier de.

De påpeker at de ikke har hatt noen mål om å bli med i kåringer. Men de er utrolig stolte av bilen og mener den har full pakke.

Kun én vei

– Hvordan er stemningen i gjengen?

– Det er guttastemning i bilen. Samholdet på resten av kullet er også veldig bra. Selv om vi er inndelt i russegrupper så er vi likevel en gruppe, sier de.

– Har russetiden levd opp til forventningene dere hadde på forhånd?

– Ja, det har den. Det er bare snøen som har lagt en liten demper på feiringen, men det er fortsatt mange dager igjen av russetiden og mye som skal skje. Siste del av russetiden kan bare bli enda bedre, sier de.