Med inspirasjon fra Japan

«Budsjettgruppa» skal kose seg maks gjennom russetiden.

John Wolden (t.v.), Ingebrigt Bjørnstad, Sondre Wolden Melhus, Rolf Liabø, Martin Hamre Kalseth, Christoffer Leknes og SimenVollan gleder seg til russetiden. Isak Skarsheim Rian var ikke tilstede da bildet ble tatt.   Foto: Katrine Silseth Naas

Nyheter

Ronin 2019


Medlemmer: Sondre Wolden Melhus, John Wolden, Rolf Liabø, Martin Hamre Kalseth, Christoffer Leknes, Simen Vollan, Ingebrigt Bjørnstad og Isak Skarsheim Rian.

Gjengen i Ronin 2019 forteller at de har hatt en bra start på russetiden. De har slitt litt med bilen, men nå skal problemene være fikset og dermed er de klar for å ta fatt på de siste ukene av russetiden.

– Russetiden så langt har vært veldig artig. Vi har ikke gjort så veldig masse enda, sier de til Opdalingen.

– Hvor lenge har dere gledd dere til russetiden?

– Vi tar det litt som det kommer. Vi er budsjettgruppa sammenlignet med resten og vi skal kose oss maks uansett om vi ikke bruker så mye penger, sier de.

Så langt har de vært å rullet i Trondheim. De var også på dåpen og til helga skal de til Lillehammer på landstreff.

– Hva er bakgrunnen for russenavnet deres?

– Vi startet med Templers, som var riddersk og solidarisk. Vi ønsket et navn i lignende stil, men som var mer eksklusivt. Ronin er japansk og er en betegnelse for de lovløse, som arbeider utenfor love og som arbeider for en god sak. Det samsvarer godt med hvem vi er, sier de.

De startet før sommerferien i fjor å planlegge både bil, navn og tema. Bilen kjøpte de i Oppdal og i fjor var det Yakari 2018 som hadde den.

– Dette er en 3.-generasjons russebil i Oppdal, sier de.

Både studiespes- og idrettselever er representert i bilen.

– Samholdet blant årets russekull er veldig bra. Det er god stemning når vi treffes og det er ingen som blir holdt utenfor. Det er alltid noen å gå bort til, sier Martin Hamre Kalseth.

– Hva tenker dere om å ta russeknuter?

– Det vil vi ta som det kommer. Noen av oss har allerede tatt et par knuter, men vi har ikke noen ambisjoner om å ta så mange. Det viktigste er å kose seg og å ha det artig sammen, sier de.

katrine.naas@opdalingen.no

913 88 680