Vanskelige kjøreforhold og moderat snøskredfare ventes i dag

Våren lar vente på seg på Villskogen i Oppdal.  Foto: Mari Rui Heiniger

Nyheter

Det ventes snø eller sludd lørdag, som avtar i sjutiden lørdag kveld, melder yr.no. Faren for vanskelige kjøreforhold øker fra kl 14. Temperaturen vil ligge på rundt 1-2 plussgrader. Anbefalingen er å bruke riktige dekk og kjøre etter forholdene.

I følge Adressa.no skal både E6 og riksvei 70 være brøytet.

Varsom.no melder i et snøskredvarsel for Trollheimen lørdag om moderat snøskredfare, og ber folk utvise varsomhet i terreng der nysnøen har bundet seg i myke flak til nysnøen har stabilisert seg.

- Litt nedbør og litt vind på fredag og lørdag vil danne nysnøflak i leområder. Det kan være lett å løse ut skred i den ferske nysnøen, men hvor store skredene blir vil avhenge av hvor godt snøen er bundet. Der hvor vinden har fått litt mer tak og flakene er hardere, kan det kanskje ventes middels store skred, sier skredfarevurderingen.

Skredproblemet er et nedføyket svakt lag med nysnø (flakskred).

- Vær forsiktig i bratte heng under og etter snøfallet til nysnøen har stabilisert seg. Hold avstand til hverandre ved ferdsel i bratt terreng. Unngå ferdsel i eller ved terrengfeller. Skredproblemet finnes overalt hvor det ligger mye nysnø i bratt terreng. Se etter nysnø som binder seg sammen til myke flak og sprekker opp eller fester seg dårlig til den eldre snøen under. Snø som sprekker opp rundt skiene eller brettet er et typisk faretegn, sier varslingstjenesten.