– Avtrykket etter oss skal være godt synlig

Mener samholdet i russegruppa har blitt enda bedre i løpet av russetiden.

Rannei Blokhus (t.v.), Eira Øien Haagensen, Marta Hindseth Bjerkaas, Eivor Sundseth, Kristin Mjøen Maridal, Eirin Mesloe, Sigrid Mæhle og Elise Rogstad.   Foto: Katrine Silseth Naas

Nyheter

Imprint 2019


Medlemmer: Sigrid Mæhle, Eirin Mesloe, Marta Hindseth Bjerkaas, Kristin Mjøen Maridal, Eira Øien Haagensen, Eivor Sundseth, Elise Rogstad og Rannei Blokhus.

I den ene jentebilen er det både elever fra idrett og studiespesialisering i Oppdal. I tillegg har Sigrid Mæhle, som til daglig går på videregående i byen, bestemt seg for å være russ på hjemmebane, sammen med jentegjengen.

– Det er utrolig deilig å være i gang. Å få kle oss i den røde buksa har vi ventet på lenge, sier de til Opdalingen.

– Det blir mye turer frem og tilbake mellom Oppdal og Trondheim, men det er verdt det for den gjengen her, sier Sigrid Mæhle.

– Hvordan har forberedelsene deres vært?

– Vi har hatt en del dugnader, hvor vi blant annet har tatt på oss malejobber. I tillegg har vi arrangert diskotek for 5.–7. klasse for alle Oppdalsskolene, i tillegg til at vi har stått garderobevakt på Skifer. Pengene vi har samlet inn har gått til en felleskonto, sier de.

Jentene sier det er veldig deilig å ha en slik konto å ta av når det for eksempel skal fylles på drivstoff på bilen.

– Vi er bare studenter og det er ikke så artig å spytte ut så mye penger selv.

– Hvilke forventninger har dere til russetiden?

– Vi har forventninger om at det kommer til å bli sosialt og et godt samhold. Hele kullet blir enda mer samlet og enda bedre kjent, sier de.

Fargeklatt og avtrykk

Russegruppa så dagens lys i fjor vinter. De forteller at planeggingen har godt veldig bra. De påpeker at det har vært flere oppturer enn nedturer.

– Hva er ideen bak russenavnet deres?

– Imprint betyr avtrykk. Vi håper at vi vil bli husket og at vi setter et avtrykk etter oss. Vi var innom flere navn før vi bestemte oss, men vi er veldig fornøyd med vi til slutt valgte, sier de.

Logoen er en stor fargeklatt og de sier at det beskriver veldig hvordan de er og hvordan den røde tråden er for bilen.

Møte med barna

Noen har allerede vært på russetreff i Stavanger og til helga er det flere som reiser til Lillehammer.

– Hva tenker dere om russeknutene?

– Flere av oss har allerede tatt flere, blant annet å både før 1. mai, sier de.

Når du er russ, så vil du få oppmerksomhet fra flere barn som vil ha russekort. Russepresidenten Magne Vorhaug og Elise Rogstad har vært på barneskolen og snakket med barna om trafikkregler.

– Noen kan bli så gira at de løper rett ut i veien om de ser russ. Derfor er det veldig viktig at vi som russ forteller dem hvordan de skal oppføre seg, slik at det ikke oppstår farlige situasjoner, sier Elise Rogstad.