Opprydding avsluttet for dagen etter at fjøsvegg raste ut

- Reddet heldigvis ti dyr

Vegg på fraukjeller kollapset og 12 kyr falt ut.  Foto: Privat.

Nyheter

På gården til Stein Ove Volden i Gamle Kongeveg raste veggen på fjøs og fraukjelleren ut søndag formiddag. 12 ungkyr falt ut av fjøset, 10 av dem var berget og uskadd, mens de 2 siste måtte avlives.

- To dyr måtte dessverre avlives, men vi reddet heldigvis ti, sier Volden til Opdalingen søndag ettermiddag.

Det har vært en lang dag med hardt arbeid, og familien ønsker ro. Oppryddingen er avsluttet for dagen.

- Det er ikke mer vi får gjort for øyeblikket, sier Volden.

I følge opp.no var Volden selv i fjøset, men heldigvis langt nok unna til at han ikke falt da gulvet ga etter. Om årsakene til at veggen sviktet, fortalte Volden at det er et gammelt fjøs, og at de må finne ut mer om hva som kan være årsaken til dette.

Operasjonsleder Wenche Johnsen kunne i ellevetiden søndag melde om at det ved tidspunktet for ulykken var 47 kyr i fjøset, og at 600-700 kubikk med frau hadde falt ut over jordet.

Brannetat og politi dro med en patrulje til stedet, veterinær kom på plass for nødslakting, og forurensingsmyndighet ble varslet og kom på plass. Rådmann ble varslet, og i følge opp.no var det Kirsti Welander som steppet inn og bisto bonden.

Mannskaper har i løpet av dagen jobbet med å forhindre at utslipp kommer ut i bekker og vassdrag. Arbeidet ble avsluttet i 16-tiden.

Bonden ringte politiet i ti-tiden søndag morgen og meldte om ulykken, og politiet sendte ut en Twitter-melding om hendelsen klokka 11.04.

600-700 kubikkmeter frau raste ut.  Foto: Privat.