Vil ta 24 knuter på 24 timer

Jentegjengen har planene klare for resten av russetiden.

Tora Helander, Tyri Solvoll, Bianca Bakke Westhoff, Lotte Riise, Victoria Brunborg, Ingrid Røtvei, Mia Nord, Anne Monrad, Ylva Tone Rise Falksete, Vilde Lauvås og Ingrid Killingberg.  Foto: Privat

Nyheter

Above The Law 2019


Medlemmer: Tyri Solvoll, Ingrid Røtvei, Mia Nord, Lotte Riise, Anne Monrad, Ylva Tone Rise Falksete, Bianca Bakke Westhoff, Vilde Lauvås, Tora Helander, Ingrid Killingber, Victoria Brunborg.

For jentegjengen i «Above The Law» har russetiden så langt vært veldig fin.

– Det er et veldig spleiset kull, med godt samhold, noe som også gjør at det alltid er noe som skjer. Vi ser frem mot tiden fremover med våre medruss, sier de.

Alle var på russetreff i Sälen i høst. I russetiden har de vært på ulike treff, siden flere av de som er med i bilen har andre ting som skjer utenfor russefeiringen som må prioriteres.

- Vi har blitt en spleiset gjeng

– Hva er ideen bak russenavnet deres?

– Navnet er inspirert fra ei hiphopgruppe fra 80-tallet med samme navn, og logoen vår er et utsnitt fra ett av deres platecover. Samtidig er det litt ironisk siden mammaen til ei i gruppa er politi, sier de.

– Hvordan vil dere beskrive samholdet i gruppa?

– Samholdet i gruppa er veldig bra. Ikke alle kjente hverandre like godt når vi startet opp, men gjennom forberedelsene og dugnad har vi blitt en spleiset gjeng. Man føler seg trygg når man er ute med gjengen, alle passer på hverandre.

24 knuter på ett døgn

De forteller at de raskt bestemte seg for å dekke mest mulig av fellesutgiftene gjennom dugnader, slik at man ikke måtte ta så mye fra egen lomme.

– Det har fungert veldig bra for oss. Vi hadde kiosk i Ådalen forrige sesong, samt stått i andre kiosker, hatt malejobber, solgt kaker, saft og syltetøy. Gjennom hardt arbeid hadde vi nok på konto til å kjøpe russebil før sommern i fjor uten å måtte låne noe fra foreldre. Siden treffene varierer i pris, og folk er med på litt av hvert, bruker vi også forskjellig selv, sier de.

– Hva tenker dere om russeknuter, er det noe dere vil gjøre? Har dere noe mål om hvor mange dere vil ta?

– Russeknuter er en morsom del av russetida. Selvfølgelig er det et bredt utvalg av knuter, men så er det også opp til hver enkelt hva man vil gjøre. Det å samles for å gjennomføre ulike knuter er en del av fellesskapet man opplever i russetiden. Blant annet har vi badet før 1. mai, hatt gym med russedress, spist en medruss sitt russekort, strøket på Amnestys «nei er nei»-logo, tatt vaksine mot hjernehinnebetennelse, og selvfølgelig gått i krafttak mot kreft. Ingen av oss har egentlig hatt tid til å ta så mange knuter, siden det er så my som skjer ellers, men vi har en plan om å ta 24 knuter på 24 timer sammen, sier de.