Profesjonell dragsjåfør skulle teste bilen - så hang gassen seg opp

Heldigvis gikk det bra med føreren av dragbilen som snurret rundt på flystripa i Oppdal lørdag ettermiddag.

Her forlater redningshelikopteret flyplassen.  Foto: Jan Are Melgård

Nyheter

I helga er det biltreff arrangert av Norwegian Audi Freaks club ved Oppdal flyplass. Under kjøring på flystripa, var uhellet ute og en bil krasjet.

Redningshelikopter var allerede i lufta ved området og landet på ulykkesstedet cirka et minutt etter ulykken. Helikopteret forlot stedet få minutter senere. Føreren skal, i motsetning til de første rapportene, ikke ha blitt fraktet videre med dette.

Flystripa er for øyeblikket stengt for ytterligere kjøring.

- Politiet er på tur til stedet, hvor vi vil ivareta dette som en ordinær trafikkulykke, med de etterforskningstiltak det medfører. Vi er kjent med at ambulansen har fraktet med seg føreren. Vedkommende flys nå til St. Olavs for undersøkelser, sier operasjonsleder Trond Hangaas til Opdalingen.

En halv time senere opplyses det om at føreren skal være i oppegående form.

- Føreren er oppegående og blir fraktet til St. Olavs med ambulanse for sjekk. Politiet har vært i kontakt med føreren på telefon og han fortalte at han hadde vondt i kroppen etter det som var et bra rundvelt, sier operasjonsleder Bernt Tiller til Opdalingen.

- Det er snakk om en fullblods dragbil med alt av sikkerhetsutstyr, som innebygde brannslukningsapparater og veltebur, som fikk et gassoppheng slik at gassen ikke ville slippe. Da kjørte bilen rett og slett ut av flystripa og fikk rull. Føreren er en profesjonell dragsjåfør, som skulle teste bilen for å se om oppsettet fungerte, før et stevne om noen uker, sier leder i Norwegian Audi Freaks Club, Jahn Kåre Uthuslien Larsen.

Han forteller at klubbledelsen har pratet med politiet etter uhellet, og at treffet får fortsette som planlagt.

- Vi vil at dette skal være en positiv greie for oppdalingene og det er viktig for oss at ingen blir avskrekket av dette, sier Larsen.