Hagen tar fri når Stortinget vedtar bompenger på E6 Ulsberg-Melhus

Frp-leder Carl I. Hagen kommer ikke til å være i Stortinget når tre nye og bompengefinansierte prosjekter vedtas onsdag. Han har søkt permisjon.

Bompengemotstanden i Fremskrittspartiet skjøt fart etter at Carl I. Hagen i vår fikk partiets landsmøte med på et vedtak om å bruke oljefondet til å slette bompengegjeld på inntil 100 milliarder kroner.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyheter

Hagen skal delta på møter i Oslo rådhus når prosjektene blir endelig behandlet i Stortinget, ifølge Aftenposten. Avisen mener samtidig å vite at Hagen har bestemt seg for å gi seg om «opprørsleder» i partiet.

Bompengemotstanden i Fremskrittspartiet skjøt fart etter at Hagen i vår fikk partiets landsmøte med på et vedtak om å bruke oljefondet til å slette bompengegjeld på inntil 100 milliarder kroner.


Bekymret for E6-utbygging sør for Trondheim

Ordførerne i Rennebu, Midtre Gauldal og Melhus er redd for at E6-prosjektet kanbli lagt på vent.

 

Stortinget skal onsdag vedta tre store bompengeprosjekter. Det skapte bruduljer da behandlingen av to av prosjektene ble utsatt. De skulle opprinnelig behandles 5. juni, samme dag som Frp holdt sitt ekstraordinære landsstyremøte hvor bompengesituasjonen ble drøftet.

Frp-leder Siv Jensen har imidlertid uttalt at partiet er bundet til å si ja til å øke bompengeutgiftene med 15 milliarder kroner gjennom de tre prosjektene som nå skal vedtas. Det handler om finansiering og utbygging av E18-strekningen Langangen-Dørdal i Telemark, E6-strekningen Ulsberg-Melhus i Trøndelag og E6-strekningen Moelv-Øyer i Hedmark og Oppland.


Mange kjører ulovlig på gangveg - nå har politiet fått nok

Torsdag ble bilist anmeldt, etter å ha kjørt på denne gang- og sykkelvegen.Frp sier at man skal kjøre gratis på lokalveier. Men det er ikke planen i Trøndelag.

Frp-lederen lover at man skal kunne kjøre gratis på lokalveiene. Men det er ikke planen for ny E6 i Trøndelag.