Politiet stoppet deltakere i landeveisløp

Utrykningspolitiet fattet interesse for tyske deltakere i landeveisløp som gikk gjennom Rennebu og Oppdal.

Illustrasjonsfoto fra landeveisløpet. 

Nyheter

Tirsdag kjørte hundrevis av deltakere hvorav en stor andel var fra Tyskland, gjennom blant annet Rennebu og Oppdal. Bilene i Garbage Run skal være minst 15 år gamle og ikke være verdt mer enn 500 euro (i underkant av 5000 kroner).

Opdalingen skrev om billøpet på tirsdag.


450 utenlandske biler i landeveisløp

Sjåførene deltar i "søppelbil"-mesterskap langs landeveien, og skal underveis løse morsomme oppgaver.

 

Ikke bare vakte bilene stor oppmerksomhet hos medbilister og folk som sto langs veiene. Flere av bilene hadde dekk og/eller gamle kofferter på taket. Også politiet fattet interesse for bilene ifølge avsnittsleder Espen Konstad ved Politistasjon sør. Konstad forteller at Utrykningspolitiet var i kontakt med noen av sjåførene da biler kom til Løkken.

- Bilene hadde litt dårlig sikret last og den tekniske tilstanden var ikke optimal. Det ble gitt en del muntlige pålegg, men det ble ikke opprettet saker, forteller Konstad.