Fare for styrtregn og oversvømmelser i Trøndelag

NVE sendte tirsdag formiddag ut varsel om jord- og flomskredfare.
Nyheter

Det er ventet kraftig bygevær i Trøndelag og Møre og Romsdal tirsdag ettermiddag. Kombinert med tørr bakke kan det gi oversvømmelser.

Ifølge farevarselet på Yr.no ventes det tirsdag ettermiddag og kveld lokalt kraftige regnbyger med torden i Trøndelag og Møre og Romsdal. Det kan lokalt komme 25-40 mm på tre timer, enkelte steder mer.

Hovedtyngden av nedbør vil komme i indre strøk og sør for Trondheimsfjorden. Det vil være store lokale forskjeller hvor noen ikke får nedbør i det hele tatt, heter det.

Jord- og flomskredfare

Varselet gjelder fra klokka 14 tirsdag til klokka 2 natt til onsdag.

– Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp, lyder varselet.

NVE har også sendt ut varsel om jord- og flomskredfare, gult nivå, for deler av Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Trøndelag og Oppland.

Fare for vannplaning

Det ventes lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

Ifølge Adresseavisen har det ikke kommet nedbør i Trøndelag på to uker.

– At bakken er knusktørr, vil øke faren for oversvømmelser fordi bakken ikke trekker til seg nedbøren i samme grad som hvis bakken hadde vært fuktig, sier vakthavende meteorolog Mette Skjerdal ved Meteorologisk institutt i Bergen.