Vannet må fortsatt kokes i Rennebu

Fortsatt høye verdier ved Havdal vannverk.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Nyheter

Tidligere denne uka ble det kjent at Rennebu kommune ba sine innbyggerne som får vann fra Havdal vannverk om å koke det. Årsaken til det var bakteriefunn.

- Analyseresultater fra siste vannprøve viser for høye verdier av Intestinale enterokokker ved Havdal vannverk, skriver kommunen på sin nettside. Den viktigste kilden til intestinale enterokokker er avføring, men de kan også forekomme som miljøstammer som lever i jord og på plantemateriale. Grenseverdien for drikkevann er 0.

Kommunen opplyste om at ny prøve var tatt og at resultatet ville bli klart til helga. Nå har kommunen fått svaret på prøven og den viser fortsatt høye verdier ved Havdal vannverk.

- Oppfølgingsprøve viser dessverre fortsatt for høye verdier av intestinale enterokokker. Vanntank er nå utplassert ved Lunheim (Ståle Rønning). Her kan abonnentene hente rent drikkevann. Vann fra andre vannverk tilføres høydebassenget og det er fint dersom forbruket kan begrenses. Nye vannprøver vil bli analysert fortløpende. Drikkevann fra springen må fortsatt kokes, opplyser kommunen på sine hjemmesider.