Superdommer og politimann Helge Sumstad er død

Helge Sumstad har blåst av sin siste kamp. Fotballfolket hyller han på sosiale medier.

Helge Sumstad har gått bort etter kort tids sykeleie.   Foto: Jan Inge Flå

Nyheter

Rennebus populære dommer Helge Sumstad har etter kort tids sykdom gått bort i en alder av 62 år. Den triste nyheten nådde trøndersk fotball torsdag kveld.

- Nei, nei, nei. Legenden Helge Sumstad er død. Å være så godt likt etter å ha dømt flere tusen fotballkamper, og ha vært lensmann i ei lita bygd, sier mye om hvilken fantastisk person han var. Hvil i fred, Helge! Det skriver tidligere dommerkollega Tore Schjølberg på sin Twitterkonto og han er ikke den eneste som sørger.

Men Helge var ikke bare en populær fotballdommer. I nærmere 40 år jobbet han i politiet. Han hadde også deltidsstillinger som miljøarbeider i Rennebu kommune og var vikar hos Ole Postholm i Støren og Omegn Begravelsesbyrå.

Her kan du lese potrettintervjuet Opdalingen gjorde med Helge da han pensjonerte seg i 2017.

Skal hedres på Rennebu-kamp

Når Rennebu A-lag spiller hjemmekamp mot Meldal lørdag, blir det ett minutts stillhet og spillerne skal spille med sørgebånd.

Etter at Sokna og Singsås torsdag kveld spilte 3-3, mottok klubbene budskapet.

- Han er så respektert blant spillerne. En dommer som alle likte. Som dømte Gauldalscup for Singsås hele tiden. Nei, det var forferdelig synd. En hedersmann, rett og slett. Kjempetrist, sier Singsås-kaptein Per Mikael Haugen.

- En av fotballsportens største hedersmenn gikk dessverre bort idag. Måtte Helge Sumstad få den hederen og applausen han fortjener. Du vil virkelig bli savnet! Våre tanker går til familien, skriver Støren Fotball på sin Twitterkonto, med emneknaggen Hedersmann.

Fotballens svar på Pierluigi Collina

- Sokna - Singsås 3-3. Men det betyr absolutt ingenting. En av fotballens hedersmenn er dessverre gått bort alt for tidlig. Helge Sumstad, mannen med fotballens hyggeligste smil, har blåst av for siste gang. Våre tanker går til familien. Hvil i fred, skriver Singsås på sin konto.

- Helge Sumstad breddefotballens svar på Pierluigi Collina. Hvil i fred, skriver tidligere Gimse-profil Stian Gran Olsen.

- Hadde gleden av å bli dømt av denne legenden 15. juni, i det som ble hans siste obligatoriske kamp. Da droppet han like godt ballen til seg selv og spilte ballen til keeper. Takk for mange fantastiske øyeblikk på fotballbanen! skriver Trondheims-Ørns keepertrener Elias Koppen.

- Helge Sumstad. Alltid rolig. Alltid fornuftig. Alltid god. En imponerende dommer. Et inspirerende menneske, skriver sambygding og Twitter-stjerne Marius Sæther Flå.