SV-hylla var fylt med Venstre-sedler

I dag er siste dag for å få forhåndsstemt foran årets kommunevalg. Velgerne bes være oppmerksomme på at sedler til det partiet man vil stemme på ligger synlig frem.

Tidligere denne uka ble det funnet sedler fra Venstre i hylla hvor SV-sedlene skal ligge.   Foto: Mats Eid Bjørset

Nyheter

Oppdal SV mottok torsdag en mail, hvor det sto at en av deres velgere slet med å finne seddelen til partiet da personen skulle forhåndsstemme i valglokalene i rådhuset. Det viste seg at SV-sedlene var gjemt under sedler fra Venstre, og at de hadde blitt forvekslet.

- Da jeg skulle forhåndsstemme ut på ettermiddagen i dag, kom jeg inn i luken og lette nedover etter valgte stemmeseddel, altså for "sosialistisk venstreparti", da fant jeg først bare Venstre-sedler der SV sedlene skal ligge, altså; Venstre sedler begge hyllene

Alle partiene har hver sin hylle i stemmeavlukkene, og velgerne bes nå være oppmerksomme på at seddelen de tar ut, faktisk tilhører det partiet de har tenkt å stemme på.


Brakvalg for MDG i skolevalget i Oppdal

MDG er den store vinneren, mens Aps oppslutning stuper.

 

Funksjonærer ekstra oppmerksom

SV ved listetopp Tore Aasheim henvendte seg så til ordfører og leder for valgstyret Kirsti Welander, som tok henvendelsen på alvor.

- Som en oppfølging av orienteringen, vil seg sørge for at funksjonærene i dag (siste dag for forhåndsstemming) og på valgdagen gjøres ekstra oppmerksom på at de jevnlig må gå inn i stemmeavlukkene for å sjekke at alle partilister er synlige, skriver hun i en mail angående saken.

Siste sjanse for å forhåndsstemme før valgdagen på mandag er altså i dag fredag. Rådhuset har åpent til klokka 15.00.

Welander skriver også at feil med valglistene er en av problemstillingene de ber funksjonærene være ekstra oppmerksomme på.

- Dessverre kan det forekomme både i forbindelse med forhåndsstemmegivningen og på valgdagen at velgere ser ut til å ha hatt ønske om å dekke over noen av de politiske partiene. Vi orienterer særskilt om dette til valgfunksjonærer og medarbeidere i servicetorget, slik at de med jevne mellomrom sjekker at alle partiene sine lister er synlige, skriver Welander.


Se valgdebatten fra Nerskogen

Sendingen starter 16.15:- Bedriftene og rikingene må ta ansvar for klimakrisa

Alle partiene som deltok på onsdagens skoledebatt var tydelige på at de tar klimakrisen på alvor.Toppkandidatene ble utfordret på om de vil ha skiløype på Gjevilvassveien

Ordførerkandidatene til kommunevalget i Oppdal måtte svare på hvor de står i den betente saken.