Feiret 100-års dagen med telegram fra kongen og blomster fra ordføreren

Familien var samlet for å markere Rennebus eldste på den store dagen.

100 år gamle Oline Ytterhus er Rennebus eldste innbygger. Til den store dagen mottok hun telegram fra Kong Harald.  Foto: Privat

Nyheter

Lørdag fylte Oline Ytterhus 100 år. Den flotte damen er med det Rennebus eldste innbygger, og dagen ble behørig feiret sammen med de aller nærmeste i helsesenteret på Berkåk.

- Barn, barnebarn, oldebarn og tantebarn feiret jubilanten, og vi var vel omtrent femti personer samlet på lørdag, forteller svigerdatter Ambjørg Ytterhus.

Jubilanten hører dårlig, men er fortsatt klar i hodet. Oline har derfor ingen problemer med å glede seg over oppmerksomheten som ble henne til del på den store dagen.

- Det var en veldig triveliig markering, med kaffe og masse kaker. Hun fikk telegram fra kongen, men det var nesten enda mer svært at ordføreren dukket opp og overrakte blomster. Det satte hun veldig stor pris på, sier Ambjørg.

Oline har vært enke i 28 år, etter at ektemannen Angrim døde i 1992. De siste tretten årene har Oline bodd i boavdelingen, før hun nylig flyttet ned til selve helsesenteret.