Oppløftende melding fra meteorologen

Det blåser til dels friskt, men Trøndelag er likevel helgas værvinner.

Varselet for helga er ekstra oppløftende etter en lang periode med en grå og kjølig værtype.  Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

Nyheter

Det er fint vær i både Rennebu og Oppdal fredag formiddag. Tosifret antall plussgrader og en god del sol hjelper godt etter en lang periode med guffent vårvær. Det gledelige er at tendensen fortsetter, i hvert fall over helga.

- Dere får ganske greie temperaturer nå, bekrefter statsmeteorolog Magnus Haukeland ved Meteorologisk institutt til Opdalingen.

Haukeland opplyser at det er Trøndelag som er et av områdene i landet som får best vær i helga.

- Det kommer litt nedbør sent fredag kveld og natt til lørdag, men dette ser ut til å gi seg fort, sier han.

På kysten av Trøndelag kan det blåse opp til liten kuling fra sørøstlig retning, men i innlandet sør i fylket blir vi forskånet fra alt for mye vind.

Det vil blåse en del fra sørøstlig retning, så det kan, alt etter hvilken retning du tar turen, bli litt motvind. Men ellers varsler meteorologen om flott vær i helga, også for syklistene.  Foto: Jan Inge Flå

 

Det blåser friskt på Berkåk fredag formiddag, og vindstyrken i Rennebu og Oppdal er i følge yr.no på omlag 10 m/s. Denne vil avta gradvis utover helga.

- Det kan imidlertid bli litt kastevind på dere, sier Haukeland, som sier at prognosene tilsier at det han karakteriserer som den greie temperaturen i vår region fortsetter, også utover i neste uke.


Her er det fare for stor vårflom med snøsmeltingen

Gradvis varmere vær fram mot helgen vil gi snøsmelting i lavere fjellstrøk. Dette vil gi noe økt vannføring i elver – men det er egentlig bare godt nytt.Rødt farevarsel: Stor snøskredfare i fjellet

Har du planer om å tilbringe godværsdagen på fjelltur, bør du kanskje revurdere.