Nytt koronatilfelle i Oppdal

20 personer er satt i karantene etter pensjonistbowling.

Her er hele Oppdal kommunes krisestab samlet. Rundt bordet sitter Ole Bjørn Moen, Gerd Måren, Mona Mjøen, Åshild Ødegård, Vigdis L. Thun, Mary Bjørndalsæter, Geir Arild Espnes, Elisabeth Hals, Kirsten Vikan Opdahl, Ove Karlsvik og Jan Kåre Husa (som sitter gjemt bak Ole Bjørn Moen).  Foto: Jan Are Melgård

Nyheter

Det er påvist ett nytt tilfelle av Covid-19 i Oppdal. Vedkommende testet seg onsdag 14. oktober, og ble bekreftet positiv 15. oktober. Helsetilstanden er etter forholdene gode, opplyser ordfører Geir Arild Espnes i en epost til Opdalingen.

Pensjonister i karantene

Smittesporing, informasjon og oppfølging er iverksatt, men kilden til smitten er foreløpig ikke funnet. Omtrent 20 personer er satt i karantene etter å ha deltatt på pensjonistbowling tirsdag 13. oktober, og alle berørte parter følges opp videre.


Situasjonen vil ikke gi noen konsekvens for skole/barnehager eller helse/annen drift i Oppdal kommune, skriver ordføreren. Han oppfordrer til å fortsette med å ikke møte på jobb/skole/barnehage/offentlig ved symptomer på luftveisinfeksjon, samt å fortsette med god håndhygiene, bruke håndsprit og holde avstand.


Espnes minner om at man kan bestille test elektronisk via Oppdal kommunes hjemmeside. Testing foregår i Oppdalshallen mandag, onsdag og fredag. Koronatelefonen er åpen mandag, onsdag, fredag 830-1500 og tirsdag- og torsdag 0830-1200. Koronatelefon nummer er 90 08 25 19 Hvis du føler deg syk og trenger legeundersøkelse, kontakt din fastlege.