Fredag ettermiddag fikk elevene i niende klasse på Rennebu ungdomsskole endelig vite hvilket stykke de skal sette opp som musikal i høst.

Jubelen sto i taket, da en av elevene klarte å «knekke koden» som musikklærer Rune Skjolden presenterte dem.

Høstens tiendeklassemusikaloppsetning er Hairspray.

Hairspray er en film som kom ut i 2007, med blant andre John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken og Zac Efron i rollene. Allerede i 2008 satte tiendeklassingene ved Rennebu ungdomsskole opp musikalen, som et av de første ensemblene i landet.

Musikalen handler om en overvektig tenåringsjente som elsker å danse. Musikalen følger hennes ferd mot å bli en av danserne på et ungdomsprogram på den lokale tv-stasjonens.

- Vi valgte Hairspray fordi det er en forestilling vi tror passer godt for denne klassen. Elevene har de kvalitetene som skal til for å mestre å framføre denne historien, sier Skjolden og tilføyer at temaene som tas opp i forestillingen er fortsatt svært aktuelle for dagens samfunn, både i Trøndelag, Norge og resten av verden.

Ut ifra reaksjonene fra ungdommene, så det ut til å stemme. Majoriteten jubla høylytt da de fikk bekreftet at det faktisk var Hairspray som blir neste skoleårs musikal.

- Vi er kjempeglade. Dette er en historie vi kjenner godt, sier niendeklassejentene Hege Haugen og Marit Holthe Kvendbø.

- Filmen er ganske bra. Jeg hadde veldig lyst på denne forestillingen, siden den inneholder mye så mye dans og sang. Musikken er i tillegg veldig fengende, sier Haugen.

Kvendbø var med og hjalp til i forkant av fjorårets tiendeklassemusikal og vet litt om hva som venter.

- Det blir utfordrende, men jeg gleder meg. Det er klart vi kjenner litt på presset, med tanke på hvor bra de forrige musikalene har vært.

Før skoleslutt i år, er planen at hele klassen skal se Hairspray-filmen sammen, så de ikke tar sommerferie uten å vite hva musikalen dreier seg om.

Selve forberedelsene til musikalen starter ved skolestart i august. Da har klassen to måneder på seg til å planlegge og øve inn alt som skal skje på scenen, i tillegg til å lage kulisser, kostymer og promotere stykket.