Ukens blomst

Hun vil veldig gjerne dele ukens blomst, med makkeren og mannen. Anne Karin Lågeide og Kjetil Myrle driver i en bransje med mye sorg. Men det er også glede og latter i jobben som innehavere av Oppdal og Rennebu begravelsesbyrå.

- Sorg og glede går litt hånd i hånd. Det veksler litt mellom sorg og latter, når man drar frem de gode minnene, ser Myrle.

Lågeide har gjort såpass inntrykk med sin evne til å skape trygghet og tillit, at hun er foreslått som mottaker av ukens blomst. Men Anne Karin holder sterkt på at dette gjør hun ikke alene.

- Vi gjør dette sammen, og begge er som regel med på en gravferd. Men jeg blir jo både rørt og takknemlig for dette, sier hun.

For Lågeide og Myrle er dette en heldøgnsjobb. Telefonen er alltid påskrudd, om så på nattbordet. Det blir en livsstil, men de prøver å koble av. Tre friske unger og noen biler i gårdsplassen gjør sitt til å få koblet tankene bort fra jobben.

- Vi strekker oss kanskje litt lengre på bygda enn i byen, vi kjenner mye av folket. Og det er på både godt og vondt. Det kan være lettere å foreslå ting om vi kjenner familien fra før, men det er klart at man da også kjenner på flere følelser, sier Anne Karin.

- Folk flest ser for seg det sorgbildet de hadde da de mistet noen. Vi kan ikke gå riktig så dypt inn i hver enkelt, vi må prøve å ha et profesjonelt forhold til det. Man får hjulpet mange, og når folk er takknemlig for den jobben vi gjør, da føler vi at vi gjør noe nyttig, legger Myrle til.

Familien får ikke koblet av med ferie sammen, selv om Anne Karin var i gang med å forberede helgetur da Opdalingen var på besøk.

- Nei, vi får ikke feriert sammen. Men kanskje vi får til en løsning i fremtiden, når vi får kontoret på Sunndalsøra opp å gå, sier Kjetil, og forteller at de nå er i gang med å pusse opp nye lokaler.

Anne Karin lurer fælt på hvem som har tipset, og vil veldig gjerne si tusen takk for blomsten.