Oppdal: - Dette må jeg si er meget oppsiktsvekkende, uttaler Arne Lien, leder i Norges handikapforbund til Opdalingen.

- Nå kjenner jeg ikke til alle detaljene i saken, men dersom den unge mannen har fått lisesen og således er i stand til å kjøre bilen ut fra de spesifikasjoner som sporten krever, så høres dette ut som en klønete avgjørelse.

Jeg vil gå så langt som å påstå at dersom denne saken blir prøvd av likestillingsombudet så vil bilsportforbundet bli felt. Den myndigheten har jeg ikke og jeg kjenner som sagt ikke til alle detaljer, men dette ligner på noe som vil betraktes som diskriminering basert på funksjonsevne, sier Arne Lien.

- Her kan det se ut som om forbudet mot å delta ene og alene er basert på mannens funksjonsevne, og det er diskriminering. Dersom han ellers oppfyller de krav som sporten setter så ser jeg ingen grunn til at han ikke skal få delta. Og han har jo allerede fått utstedt lisens, nei, dette var ikke bra, uttaler Lien.

- Jeg går ut i fra at dersom man har et uhell på en motorcrossbane så vil vel de fleste av oss trenge hjelp, uansett funksjonsevne eller ikke. Og det finnes vel også sikkerhetsrutiner og denslags når noe slikt skjer, uten at jeg kjenner denne sporten spesifikt, sier Lien.