Og så kom snøen (som i gamle dager)

- Dette er sånn snøvær som i gode gamle dager, forteller Hallvard Gissinger.
Siste nytt

Hallvard Gissinger har målt nedbør på Mjøen siden på slutten av 70-tallet. Selv om mange kanskje synes det er heftig å gå fra bar mark til 40 cm med snø på to-tre dager som Oppdal har opplevd de siste dagene, så forteller Hallvard at slik var det ofte før.

- Dette er nesten som før i tiden, da skjedde det ofte at det kom mye snø i begynnelsen av desember, sier Hallvard.

Det er likevel nesten 20 år siden det har falt så mye snø på så kort tid tidlig på året.

- Vanligvis brukte vindretningen å dreie fra nordvest til sørlig, og da ble det skikkelig kaos, forteller den nå pensjonserte bonden, eller "aktive kårkallen" som han beskriver seg selv.

Det har vært målt nedbør på Mjøen siden midten av 60-tallet, og selv om Hallvard er pensjonert så måler han trofast nedbøren hver dag og måler snødybden alle dager det er snø.

- Jeg har gjort det så ofte at det ville bli rart å ikke gjøre det, forklarer han.

Værvarslet framover tyder på at vinden vil snu til sønnavind, så kanskje får vi oppleve "godt gammeldags vær" også med tanke på tøffe forhold både på veiene og i fjellet.

Dette er værvarslet på yr.no slik det ble meldt tirsdag ettermiddag:

ONSDAG

Trøndelag Skiftende bris, på kysten nordvestlig bris. Først på dagen enkelte sludd- eller snøbyger i nord, forøvrig oppholdsvær. Om kvelden østlig frisk bris utsatte steder. Litt snø i sør.

Fjellet i Sør-Norge unntatt Langfjella Skiftende bris. Oppholdsvær. Mot kvelden sørlig bris, liten kuling utsatte steder. Snø, først i vest.

TORSDAG

Trøndelag Søraust kuling utsatte steder, opp i sterk kuling i nord, torsdag kveld minkende vind. Litt snø eller sludd, senere regn eller sludd av og til.

Fjellet i Sør-Norge Sørlig kuling og kan hende storm utsatte steder. Regn, snø i høyfjellet. Torsdag ettermiddag overgang til snøbyger. Mest nedbør i vestlige områder.

FREDAG

Trøndelag Sørøst bris, opp i stiv kuling utsatte steder i nord. Enkelte sludd- eller snøbyger.

Fjellet i Sør-Norge Sørvest sterk kuling til liten storm, om ettermiddagen dreiende vestlig. Snøbyger.