Nok en suksessfull flaskeinnsamlingsaksjon for juniorkorpset

Leder i Oppdal juniorkorps, Jon Aalbu, er storfornøyd med korpsets årets flaskeinnsamlingsaksjon.

Juniorkorpset samlet inn store mengder flasker under flaskeinnsamlingsaksjonen.  Foto: Annette Skaug

Siste nytt

- Innsamlingsaksjonen gikk kjempegodt. Det var en effektiv kveld, der samtlige husstander i Oppdal kommune ble besøkt. Hele korpset med foreldre deltok på innsamlinga, sier Jon Aalbu til Opdalingen.

Korpset har fortsatt ikke fått oversikt over hvor mye penger de har samla inn, men Aalbu mener «flaskesamlinga» ser ut til å være i noenlunde samme størrelse som de forrige årenes fangst.

- Det ser veldig bra ut. Dette er en aksjon som betyr veldig mye for korpset. Vi har flere aktiviteter i løpet av året, men dette er kanskje vår viktigste inntektskilde der korpsets medlemmer selv skaffer pengene.

Stor positivitet blant folk

Aalbu skryter av positiviteten folk viser til både barn og foreldre som er med på aksjonen.

- Det er kjempeartig. Folk er veldig positive og tar godt imot oss. Det synes jeg er så flott.

Mange bidragsytere har stilt med hengere for å frakte flaskene, mens Elotec stiller med lokaler hvor flaskene oppbevares til de skal leveres inn. Rema 1000 trekkes også fram som en næringslivsaktør som har vært veldig behjelpelig.

- Det er mange endringer på gang. Blant annet er det ikke lenger pant på glassflaskene, så de må kjøres til gjenvinning. Det blir litt ekstraarbeid, særlig med tanke på at Oppdal kommune ikke ønsket å stille med tiltak for mottak av glassflaskene, sier Aalbu.

Pengene går til korpsdrifta

- Hva skal pengene brukes til?

- Pengene går i hovedsak inn i driftskassa. Det går med penger til vedlikehold, og så skal korpset på 65-årsjubileumstur til Danmark i høst. I tillegg er det jo enkelte som skal ha lønn, blant annet dirigenten. Det er absolutt ikke et problem å finne noe å bruke dem på, ler han.

I tillegg til jubileumsturen, foreligger det også planer om en jubileumskonsert, som finner sted ved Oppdal kulturhus i løpet av året.