Strålende intimkonsert i fantastiske rammer

Både musikere og publikum storkoste seg under fredagens konsert med Sandum Trio ved Vognildsbua.
Siste nytt

Stemningen var god og musikerne imponerte under fredagens konsert med Sandum Trio ved Vognildsbua.

Det karakteristiske lokalet var fullpakket med folk. Undertegnede telte 35 publikummere i lokalet få minutter før konsertstart, og enda flere dukket opp etter hvert.

Trioen, som består av Øyvind Sandum, Vegard Moshagen og oppdalingen Rikke van Ommeren, viste seg fram som en særdeles samspilt gjeng, der de begeistra publikum med både livlige slagere og roligere låter.

- Dette er et fantastisk fint konsertlokale. Du kommer virkelig tett på publikum, det er nesten som å spille hjemme i stuene til folk, sier Øyvind Sandum, som beskriver Vognildsbua som en fryktelig god match til trioens musikk.

Og det skulle vise seg å stemme. Vognildsbua, som konsertlokale, satte virkelig prikken over i-en for hele konserten.

- Det er mye bedre å spille i ei slik stuggu, enn i store kulturhus, meddelte en tydelig fornøyd Sandum under presentasjonen av kveldens andre låt, til anerkjennende latter fra publikum.

Publikum trampet takta til de livlige sangene, mens de vaiet med til «balladene». En av kveldens høydepunkter kom da Sandum dro fram den egenkomponerte brudemarsjen «Brur i mars».

Med en iskald øl i hånda, taktfast trampende med til musikken, så det ikke ut som til at det var mange i publikum kunne ha sett for seg en stort bedre fredagskveld enn dette.

Bandet er denne helga på en såkalt «hjembygdturné», der alle trioens medlemmer får muligheten til å spille på heimplassen. Lørdag spiller de både på Vinstra og ved Vågåmo skole i Vågå.

På våren tar trioen en pause, da Rikke van Ommeren, som under konserten ble presentert som «verdens beste toraderdame» av bandkollega Sandum, venter barn i mai.