Mer eller mindre veltrimmede spillere på ni lag inntok parketten da Minera cup gikk av stabelen i Oppdal idrettshall. Det er Fagerhaug Kickers som står som arrangør av den tradisjonsrike turneringen.

- Det starta som Bunnpris cup, men nå er det Minera skifer som sponser arrangementet, forteller Torkel Kant.

Fagerhaug Kickers er 25 år i år, men etter at de innledende kampene er vel overstått, må nok jubilanten konsentrere seg om å vinne kveldens bankett om det skal bli noe heder og ære å ta med seg hjem.

- Det er kanskje 50/50 hva som er viktigst, turneringa eller banketten, gliser Stig Flatmo, som har spilt mange turneringer opp gjennom årene, men som etter at alderen krever sitt, nå er henvist til speakerjobben.

Ute på banen får Kickers hard medfart av motstanderne, og det hjelper desverre lite at en offensiv målvakt/sweeper Ludvig Killingberg er både høyt og lavt, tap blir det uansett.

- Mange av spillerne har vært med i alle de 25 årene Kickers har eksistert, og i dag er vi i alderen 57 og "litt nedover", sier Flatmo, før han tar mikrofonen og motvillig proklamerer nok en scoring for motstanderlaget.

Kickers må tåle et surt femmålstap mot forhåndsfavorittene og fjorårets runner up, Kunstgress Team som kommer fra "ute ved kysten et sted", og tabellen etter fire spilte kamper levner heller ikke arrangørklubben håp om å få med seg pokalen hjem.

- Av gammelkara er Kjetil Volden fortsatt aktiv, mens Stig er blitt utpreget passiv. Det kan du sitere meg på, sier Torkel Kant, som selv har vært med i 22 år, og som plutselig får det travelt med å komme seg ned til lagkameratene som allerede har entret parketten, klare for nok en kamp.

- Du må skrive at det er Kurt Enebakk som har lagt ned desidert mest arbeid for å få til dette, sier Kant mens han løper ut på parketten.

Borte i hjørnet finner vi Kjetil Volden, kaffedrikkende og kledd i sivil, og slett ikke i konkurransemodus.

- Knærne begynner å bli litt slarkete, unnskylder han seg med, mens han fra sidelinjen følger lakameratenes tapre, men fåfengte forsøk på å ta poeng mot puljevinner Kunstgress Team.

Det er verdt å merke seg at i den andre puljen gjør det andre lokale laget det veldig bra i årets Minera cup. Med tre seire og ett tap i innledende kamper er Oppdal FC vinnere av sin pulje og dermed klare for ettermiddagens sluttspill.

Men bare vent til sola går ned. Da kommer Fagerhaug Kickers garantert fryktelig sterkt tilbake.