- Jeg fikk ideen etter at jeg leste om en dyreklinikk lovte ut noen fôrsekker til de av deres kunder som kunne tenke seg å samle inn litt hundedritt for å gjøre miljøet litt triveligere, forteller Jannike Grøtte Warberg til Opdalingen.

- Vi kan vel gjøre bedre enn som så i Oppdal tenkte jeg da, og så kom jeg på at vi i tillegg til hundedritt kunne samle søppel. Nå har det tatt helt av, over 20 personer er med så langt og vi plukker opp pose etter pose med søppel hver dag, forklarer Warberg.

Hun har et par helt helt klare oppfordringer:

Elevene ved Oppdal videregående skole burde ta med seg rive og spade og fjerne alle sneipene som ligger og flyter rundt røykeplassen dere på gangveien bort fra skolen.

Og bedriftene på indstriområdet burde gå sammen og rydde opp langs veien; her må man ha bil med seg for å kunne ta med seg all søpla som ligger og flyter.

Warberg er ute hver dag og samler søppel, alene eller sammen med andre.

- Her om dagen gikk jeg og en venninne rundt nedgangene i sentrum, og da brukte vi over en time og plukket flere poser med søppel og hundedritt.

Warberg forteller at hun flere ganger har prøvd å få politikerne til å sette opp søppelkasser for hundeposer, men her har politikerne vendt det døve øret til. Det er også blitt argumentert med at hundedritt er "spesialavfall" og at man for å få til en ordning med hundedritt må ha spesielbøtter.

- Nå prøver jeg enda en gang for å få politikerne i tale, og så får vi se hvordan det går denne gangen, forteller Warberg.

Det er stadig flere som melder seg på kampanjen "Drittfritt Oppdal", og det er slett ikke bare hundeeiere som melder seg på.

- De fleste hundeeiere plukker jo opp etter hunden, men vi får alle kjeft når noen ikke plukker opp etter seg. Dette er mange hundeiere skikkelig irritert på, men når folk klager så har jeg sagt at da får vi heller snu dritten til noe positiv; la oss plukke opp og samle søppel og så blir det bedre for alle.

Warberg er blitt kontaktet av folk flere plasser i landet som følger opp kampanjen på Oppdal. noe hun synes er skikkelig hyggelig.

Her er informasjonen som ligger på søppelkampanjens Faceboo-side:

Kjører en kampanje/konkuranse fra fredag 13 april til 16 mai. Vi i "Aktive hverdagshunder i Oppdal og omegn" vil prøve å hjelpe

Jeg trekker heldige vinnere den16 mai, mange fine premier:

Hjelp oss å holde Oppdal Drittfri.

Alle på Oppdal kan delta, de uten hund også barn, familier, store og små.

La oss se hvor mange som hiver seg på dette.

Vi med hund skal selvfølgelig plukke opp etter våres hunder. Plukk opp etter andres hunder

Ta bilde av dritten du plukker, sted eller hund eller de som plukker opp. Ta gjerne med søppel også dersom det ligger slengt en plass.

Næringslivet i Oppdal bidrar med premier, så langt har følgende stilt opp: Oppdal hunde og katte pensjonat, Mega, Spar, Sport 1, Norwex, Kennel Best in Work, Oppdalsbanken, Kiwi, Opdalingen, Byggmix og Oppdal dyreklinikk.