Scoringsorgie da oppdalsdamene tok årets første trepoenger

Stoppet ikke målfesten før resultattavla nesten viste tosifret.
Siste nytt

- Jeg tror på en jevn kamp, og håper bare det bikker vår vei. Vi får se om de er på, sa trener Mathias Bransfjell før tirsdagens 4. divisjonskamp mellom Oppdal og Melhus.

Jevnt ble det ikke, og var damene så avgjort, for i minuttene før dommer Trond Østeraas blåste av kampen, var det bare spenning om hjemmelaget rakk å score tosifret.

Det gjorde de ikke, men 9-1 og årets første trepoenger er da heller ikke å så rent lite å kimse av.

Måten seieren ble sikret på, var like gledelig som selve resultatet, for Oppdal spilte regelrett ut motstanderen med flotte kombinasjoner og med utstrakt bruk av kantene, og dertil sjanseskapende innlegg.

Hjemmelaget fikk en pangåpning og ledet 1-0 da klokka i svingen viste 2.35 spilte minutter, 2-0 da stadionuret såvidt hadde passert sju, og tre før ti minutter var spilt.

Oppdal var først på alle ballene og vant så og si samtlige dueller. Slik blir det sjanser av, men selv om grønntrøyene dominerte banespillet gjennom hele omgangen, så det en stund ut til at de måtte nøye seg med "bare" tre mål før pause.

Martha Hindseth Bjerkaas ville det imidlertid annerledes, og med to kjappe mål på tampen av omgangen, kunne Oppdal ta en velfortjent time-out, i trygg forvisning om at de hadde opparbeidet seg en solid ledelse gjennom en god spillemessig omgang.

- Det har løsnet, i hvert fall så langt, sa en fornøyd, men fortsatt fattet trener, da jentene gjorde seg klare til de siste 45.

Melhus yppet seg litt, og scoret også det første målet etter hvilen i det 52. minutt. Men det har egentlig bare akademisk interesse, for deretter og ut var det igjen klasseforskjell på lagene.

Fem minutter før dommeren blåste for aller siste gang, fastsatte Eli Skaslien sluttresultatet til 9-1, og dermed var årets første seier i boks for Oppdals damelag.

- Det er viktig at vi ikke slutta med det opplegget vi har trua på, selv med noen tap, og i dag spilte jentene en kjempekamp, sa Paul Arne Nøstberg da det hele var over.

Og stort mer er det vel ikke å si, etter at Oppdals damelag leverte en overbevisende forestilling da de valset over motstanderne fra Melhus, og tok tre usedvanlig velfortjente poeng.

Kampfakta: 4. div. kvinner avd. 03

Oppdal - Melhus 9-1 (5-0)

Og med forbehold om at journalisten hang med i svingene; scoringene for Oppdal ble besørget av: Kari Dørum (3., 61.), Eli Skaslien (8., 86.), Mirja Cicilia Andersson Renander (10.), Martha Hindseth Bjerkaas (41., 43., 77.), Rannei Blokhus (64.)